Düzce'de 23 Kasım 2022 tarihinde merkez üstü Gölyaka olan 5.9 büyüklüğüne meydana gelen depremin ardından yıkım yaşanmazken birçok evde ağır hasar ile duvar çatlakları meydana geldi. Ağır hasar ve duvar çatlakları nedeniyle evlerine girmeye korkanların bazıları şehir merkezinde bulunan millet bahçesi içerisine kurulan çadır kentte kalmaya başladı.
ÇADIR KENT DIŞINA ÇIKARMAK YASAK
AFAD ise çadırda kalanların barınma ve ısınma ihtiyacını karşılamak için sünger yatak, katalitik soba, tüplü piknik sobası ve battaniye dağıtımı yaptı. Ancak çadır kentte kalmamasına rağmen bazı kişiler AFAD'dan aldıkları bu malzemeleri çadır kent dışına çıkarılması yasak olduğu halde çağırdıkları taksilere yükleyerek olay yerinden uzaklaştılar. O anlar ise bir kişinin cep telefonu kamerasına yansıdı.
Cep telefonu ile görüntü çeken kişi, taksinin 3-4 kez aynı yere gelerek malzeme yüklendiğini iddia ederken, alınan malzemelerin yüklenme anını ise anbean kaydetti. Malzemelerin izinsiz alındıktan sonra satılacağı iddia edildi. Görüntüleri izleyen Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, taksi sahibi ile malzemeleri yükleyenlerin yakalanması için çalışma başlattı. (DHA)
[old_news_related_template title="Depremzedeler güne çadırda uyandı" desc="Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde evleri hasarı gören ya da korku yaşayan vatandaşlar, güne kaldıkları çadırlarda uyandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/24/iecrop/duzcede-depremde-evleri-hasar-gorenler-yeni-gune-cadirlarda-uyandi_9298_dhaphoto9_16_9_1669272542.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/depremzedeler-gune-cadirda-uyandi-7497629/"]
[old_news_related_template title="Depremde ağır hasar alan 5 bina yıkıldı" desc="Düzce'deki depremde ağır hasar gören 5 binada yıkım çalışması tamamlandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/28/iecrop/resim1_21867303_16_9_1669629927.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/depremde-agir-hasar-alan-5-bina-yikildi-7505186/"]
Depremzedelere giden yardımları taksiye doldurdular
Depremzedelere gönderilen malzemelerin bir araca yüklenmesi tepki çekti. Düzce'de 23 Kasım'da yaşanan depremin ardından AFAD tarafından kurulan çadırlarda kalanlara dağıtılan sünger yatak, katalitik soba, tüplü piknik sobası ve battaniye gibi malzemeleri alan bazı kişiler, malzemeleri bir taksiye doldurarak alandan ayrıldı.