
Fenerbahçe Ülker, Euroleague'de dolu dizgin gidiyor. Fenerbahçe Ülker, üst üste 6. maçını kazandı. Rusya'nın Nizhny takımını adeta şov yaparak 92-79 yendi. Euroleague F grubunda Fenerbahçe Ülker - Nizhny maçı özet videosunu izlemek isteyenler için linki haberimizde yer almaktadır.
Fenerbahçe Ülker, THY Avrupa Ligi top 16 turu F Grubu 9. maçında Rusya’nın Nizhny ekibini, 92-79 yendi. Sarı-lacivertli ekip, üst üste 6. maçını kazanarak F Grubu’nda 7 galibiyete ulaştı. Fenerbahçe Ülker - Nizhny maçı özet video linki hemen aşağıdadır.
FENERBAHÇE ÜLKER NIZHNY MAÇ ÖZETİ VİDEO
Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmada Rochestie, Antonov ve Thompkins’in sayılarıyla etkili olan Nizhny, sarı-lacivertli takımda Oğuz Savaş’ın pota altından skora yaptığı katkıya rağmen 7. dakikada 13-8 öne geçti. Rakip pota altında istediği verimliliği sağlayamayan Fenerbahçe Ülker, dış atışlarda Bjelica ve Emir Preldzic’in isabet bulmaya başlamasıyla 8-0’lık bir seri yakalayıp, 8. dakikada skoru hızlı bir şekilde 16-13 lehine çevirdi. Sarı-lacivertli takım ilk periyodu 18-17 üstün tamamladı.
Fenerbahçe Ülker, müsabakanın ikinci çeyreğine oldukça hızlı başlarken, Nizhny’ye direnme şansı vermedi. Rakibi karşısında Hickman’ın 3 sayılık basketleriyle başladığı çeyreğin ilk 2 dakikasında 10-0’lık (28-17) bir seri yakalayan sarı-lacivertliler, Rus ekibinin Ivlev’le bulduğu 2 sayılık basket sonrası bu kez 14-0’lık ikinci bir seriye giderek 37. dakikada 22 sayılık (42-20) farka ulaştı. Nizhny, savunmasında yaşadığı kriz halini aşıp, Thompkins, Mekel ve Rochestie’nin sayılarıyla farkı azaltma çabasına girmesine karşın, sarı-lacivertliler devreyi 16 sayı farkla 50-34 galip kapattı.
İkinci yarıya Thompkins ile Mekel’in basketleriyle 7-0’lık seriyle başlayan Nizhny, 23. dakikada farkı 9 sayıya (50-41) indirdi. Rakibine Bogdanovic, Goudelock ve Hickman’ın sayılarıyla karşılık veren sarı-lacivertli takım, özellikle Thompkins’in skorer oyununu engelleyemeyince, Rus ekibi çeyreğin bitimine 10 saniye kala bu kez farkı 5 sayıya (60-55) düşürdü. Fenerbahçe Ülker, Bogdanovic’in serbest atışlardan kazandırdığı sayılarla son periyoda 62-55 önde girdi.
Son periyoda iyi savunma yaparak başlayan Fenerbahçe Ülker, Vesely, Bjelica ve Zisis’in kazandırdığı basketlerle 11-2’lik bir seri elde edip, 33. dakikayı 73-57 üstün geçti. Konuk ekibin Kuksiks, Thompkins, Mekel ve Antonov ile farkı kapatma çabalarına, Vesely, Bjelica, Melih Mahmutoğlu ve Serhat Çetin’le karşılık veren sarı-lacivertliler, mücadeleden 13 sayı farkla 92-79 galip ayrıldı.
FENERBAHÇE ÜLKER NIZHNY MAÇ KADROLARI
Salon: Ülker Sports Arena
Hakemler: Matej Boltauzer (Slovenya), Paolo Taurino (İtalya), Spiros Gkontas (Yunanistan)
Fenerbahçe Ülker: Zisis 6, Bogdanovic 7, Preldzic 8, Bjelica 16, Oğuz Savaş 4, Zoric 2, Hickman 13, Goudelock 10, Vesely 13, Semih Erden 2, Melih Mahmutoğlu 5, Serhat Çetin 6
Nizhny: Rochestie 13, Khvostov 8, Antonov 7, Ivlev, Thompkins 22, Kuksiks 13, Krivosheev 4, Mekel 12, Golovin, Baburin
1. Periyot: 18-17
Devre: 50-34
3. Periyot: 62-55
EUROLEAGUE TOPLU SONUÇLAR
04 Mart 2015 Çarşamba 21:15
Alba Berlin 80 - 72 Zalgiris Kaunas
05 Mart 2015 Perşembe 21:45
Panathinaikos 77 - 81 Barcelona Regal
05 Mart 2015 Perşembe 21:45
Kızıl Yıldız 89 - 76 Maccabi Electra
5 Mart 2015 Perşembe 20:00
Fenerbahçe Ülker92 - 79Nizhny Novgorod
5 Mart 2015 Perşembe 21:45
Laboral Kutxa Vitoria74 - 81CSKA Moskova