Şırnak'ın İdil İlçesi'nde PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonlar sırasında yaralanan bir sokak kedisi, bölgede görev yapan bir sağlıkçı tarafından güvenli bir yere alınarak tedavi edildi.

İdil İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 16 Şubat saat 23.00'ten itibaren ilçe merkezi ve Dirsekli Köyü'nde uygulanan sokağa çıkma yasağı 19'uncu günde devam ediyor. Yaklaşık 4 bin jandarma ve polis özel harekat timinin katıldığı operasyonlar, hendek ve barikatların bulunduğu Yeni Mahalle'de biterken, Turgut Özal Mahallesi'nde devam ediyor. Yeni Mahalle'de PKK'lıların önceden döşediği patlayıcılar tek tek imha edilirken, mahallede bulunan ev ve sokaklar, detaylı bir şekilde uzman ekipler tarafından aranıyor.

Operasyonların sürdüğü Turgut Özal Mahallesi'nde sık sık patlama ve silah sesleri devam ediyor.

ŞARAPNEL PARÇASI İSABET EDİLEN KEDİ KURTARILDI

Operasyonların devam ettiği Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan bir sokak kedisine, patlama sonrasında şarapnel parçaları isabet etmesi üzerine sırt bölgesinden yaralandı. Kedinin yaralanması üzerine bölgede görev yapan bir sağlık çalışanı, yaralı kediyi Yukarı Mahalle'de bulanan evine getirerek tedavi etti. Oturduğu evin sahibiyle birlikte kediyi tedavi eden sağlık çalışanı, şarapnel parçalarının isabet ettiği yaralı yerleri sardı. Yaralı kediyi tedavi ettikten sonra, veteriner arkadaşını arayan sağlık personeli, veterinerin telefonda verdiği talimatlar doğrultusunda kedinin tuvalet ihtiyacını gidermesini sağladı. Sokağa çıkma yasağının devam ettiği ilçede, sağlık çalışanı yaralanan kediyi veterinere ulaştırmak için yetkililerle yaptığı görüşmeler sürüyor.

DHA