Otokar güvenlik kuvvetlerinden 47 milyon euro tutarında siparişi kesinleştirdiğini açıkladı. Şirketin KAP'a yaptığı açıklamaya göre 4x4 tekerlekli zırhlı araçlar, yedek parçaları ve eğitimini kapsayan sipariş kapsamında teslimatlar bu yıl için tamamlanacak.

Otokar, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde kullanılmak üzere, Cobra, Cobra 2, Kale, Ural, Kaya, Kaya 2 gibi 4x4  zırhlı araçları üretiyor. Bu araçlardan en bilineni ise Cobra. Cobra ve Cobra 2'den çok sayıda Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunuyor. Yıllardır terör örgütleri ile mücadelede üstün başarılar gösteren Cobra, Gürcistan, Azerbaycan, Cezayir, Kazakistan, Bangladeş, Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri... gibi ülkelere de ihraç edildi.

cobra2 Otokar Cobra 2


Saatte 110 km hız yapabilen Cobra 2, 9 personel taşıma kapasitesine sahip. Her türlü teknolojik donanımı barındıran Cobra 2'lerde bulunan makineli tüfek kulesi yerine isteğe bağlı olarak Zıpkın roketleri de takılabiliyor. Cobra'dan başka Otokar'ın ürettiği bir diğer 4x4 taktik zırhlı aracı ise Ural. Ural'ın kapasitesi ise 8 personel. Cobra'nın modelleri de Ural da mayına karşı dayanıklı olarak üretiyor.

ural Otokar Ural


Otokar'ın mayına dayanıklı 4x4 zırhlı personel taşıyıcıları ise Kaya, Kaya 2 ve Kale. Kaya tipi araçlar 10 kişi kapasiteliyken Kale ise 13 kişi taşıma kapasitesine sahip.

kaya-2-03 Otokar Kaya 2