Mars’ın Koç dolunayı derecesini tetikleyecek olduğu 21 Ekim tarihi ‘Sert ve şiddetli olaylara dikkat!’ dedirtiyor. Koç burcundaki dolunay esnasında henüz kesinleşmemiş olan Güneş ve Plüton arasındaki dik açı 22 Ekim’de kesinleşiyor. Bu dik açı esnasında Güneş ve Plüton her ikisi de 29 derecede olacaklarından son derece dikkat çekici, gergin ve otorite figürleri için stresli bir gün olacak. Ardından Güneş Akrep burcuna geçiyor ve mücadele derinleşiyor. Mars ve Uranüs altmışlık açısının etkili olacağı hafta genelinde tehlikeli stratejik askeri hareketler görebiliriz. Nükleer konusunun giderek daha önemli bir tehdit unsuru haline geleceği bir zaman dilimine ilerliyoruz.

İSRAİL VE İRAN

İsrail ve İran arasındaki gerilimin daha da artacağı bir zaman dilimindeyiz. Önümüzdeki günlerde artacak stres 3 Kasım civarında zirve noktasına varabilir. Çok sert ve şiddetli saldırılar görebiliriz. 17 Ekim’de gerçekleşen dolunay için savaş atmosferini gerecek gelişmeler yaşanabilir demiştik. Tam da o tarihte Hamas lideri Yahya Sinvar’ın öldürülmesinin akabinde İran’ın sert tepkiler vermesi olasılığı yüksek. 17 Ekim dolunayı İran dini lideri Ali Hamaney’in de astroloji haritasını tetikledi.

SAVAŞÇI KADIN ARKETİPİ 

17 Ekim’de Koç burcunda gerçekleşen savaşçı dolunay derecesi Eris isimli bir gezegenimsi ile kavuşumdaydı. Eris savaşçı kadın arketipi çizer. Dolunay Kamala Harris’in haritasındaki Ay-Güneş karşıtlığını tetikledi. Önümüzdeki günlerde Harris’in Orta Doğu’ya yönelik gelişmeler hakkında daha baskın ve savaşçı söylemlerine şahit olabiliriz. ABD Başkanlık Seçimleri öncesinde atmosferi gerecek gelişmeler büyük olasılıkla bu ayın sonlarına doğru kendini göstermeye başlayacaktır. 4 Kasım’da Mars’ın Aslan burcuna geçişi sonrası büyük mücadelelere sahne olacak gibi gözüküyor.

GÖZLER TÜRKİYE’YE ÇEVRİLECEK

Güneş’in Akrep burcuna geçişiyle birlikte ülkemizin daha da dikkat çekeceği bir sürece giriyoruz. Kasım ayı ülkemiz için önemli gelişmelere gebe olacak gibi gözüküyor. Yıllık haritamız bunu açıkça gösteriyor. 1 Kasım’daki dolunay önemli şeyleri başlatacak gibi gözüküyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın haritasını da etkiliyor. O tarihte başlatılacak şeyler her ne ile ilgili olacak ise 16 Kasım’daki dolunayda sonuçları iyice görünür olacaktır. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın bölgede savaşın yayılması riskine yönelik dikkat çekici söylemleri ve uyarıları da muhtemelen artarak devam edecektir.  

TECRÜBELİ KİŞİLERLE GÖRÜŞÜN     

Merkür ve Satürn arasındaki altmış derecelik uyumlu açının etkili olacağı hafta genelinde tecrübe sahibi, akılcı fikirler verebilecek kişilerle görüşmek avantaj sağlayabilir. Streslerin baskın olacağı hafta genelinde, yangına körükle gitmek yerine sağduyulu ve mantıklı konuşmalar yapmak bizi avantajlı duruma geçirebilir. Pazartesi günü geneli ve Salı sabah saatleri bu türde konuşmalar açısından uygun gözüküyor.

GÜÇ ÇEKİŞMESİNE GİRMEYİN!

Güneş ve Plüton arasındaki dik açının etkili olduğu haftanın ilk yarısında özellikle Salı günümüm ikinci yarısına dikkat etmek gerekiyor. Sağduyudan ve mantıktan uzaklaşıp, intikamcı ve yaralayıcı sözler veya tavırlar içerisine girersek, sonuç olarak zararla çıkabiliriz. Gereksiz güç ev ego çekişmelerinden uzak durmamız çok önemli! Otorite figürleriyle görüşme yapmak açısından uygun olmayan zamanlar Salı günü öğle sonrası ve Perşembe günü öğle öncesi olarak görülüyor.

KENDİMİZİ DAHA GÜÇLÜ İFADE EDEBİLİRİZ

23 Ekim Çarşamba saat 01:14’de Güneş Akrep burcuna geçiyor. Daha fazla mücadele etme ve psikolojiyi sağlam tutma gerekliliği devreye giriyor. Türkiye’miz de Akrep burcundan olduğu için bizim zamanlarımız geliyor, kendimizi daha etkili ifade edeceğiz, etrafımızda olan bitene daha güçlü tepki vereceğiz diyebiliriz.

İŞ BİRLİĞİ ÖNEMLİ!

İlişkiler gezegeni Venüs’ün Ay Düğümleriyle uyumlu açılarının etkili olacağı önümüzdeki haftanın ikinci yarısında iş birliği içerisinde olmak, başkalarıyla karşılıklı paslaşarak iş yapmak kazandıracak. Özellikle Çarşamba ve Perşembe günlerini iş birlikleri oluşturmak açısından değerlendirebiliriz.

METAL, DİJİTAL VE ELEKTRONİK

Mars ve Uranüs arasındaki altmışlık açının etkili olacağı hafta genelinde farklı ve orijinal hareketler, girişimler yapmak avantaj sağlayacak. Mars metallerle, mekanik şeylerle ilişkilidir. Uranüs de dijital, elektrik ve elektronikle alakalıdır. Bu ikisinin uyumlu açısının etkili olması, saydığımız konularda yapılacak iş ve girişimlerin, yatırımların kazandırması olarak okunabilir. 

GÜNEŞTE NELER OLUYOR?

NASA açıkladı: Güneş artık maksimum seviyesinde. Olağan dışı hava olaylarına hazır olun! NASA, Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) ve uluslararası Güneş Döngüsü Tahmin Paneli temsilcileri, Salı günü gazetecilerle yaptıkları telekonferansla, Güneş’in önümüzdeki yıl boyunca devam edebilecek güneş maksimum periyoduna ulaştığını duyurdu. Dolayısıyla önümüzdeki iki yıllık süreçte daha fazla güneş patlaması, Koronal Kütle Atımı ve jeomanyetik fırtına göreceğiz. Takip eden yazılarımda bu aktivitenin yaratacağı etkiler konusunda bilgi vereceğim.

Haftanın günlere göre değerlendirmesi

Pazartesi günü sağlık ve şifa, bilgi paylaşımı, eğitim, yayıncılık, ticari işler ve alışverişler açısından uygun gözüküyor. Özel ve sosyal ilişkiler açısından akşam saatlerini kullanabiliriz. 

Salı gününün ilk yarısını önemli toplantılar, görüşmeler ve yazışmalar için kullanabiliriz. Aklı selim, olgun, tecrübeli kişilerle bir araya gelebilir, görüş alışverişi yapabiliriz. Günün ikinci yarısı ise önemli kişilerle bir araya gelmek, talep ve başvuruda bulunmak açısından uygun gözükmüyor. 

Çarşamba günü Güneş Akrep burcuna geçiyor. Daha fazla mücadele etme ve psikolojiyi sağlam tutma gerekliliği devreye giriyor. Sakarlıklara, kazalara açık olabiliriz, farkında olalım. Askeri konularda önemli gelişmeler, çatışmalı etkiler de devrede olacak.

Perşembe gününün ilk yarısında güç ve ego çekişmeleri öne çıkabilir. Öğle sonrasından itibaren bu gergin atmosfer dağılmaya, yerini daha sevecen bir atmosfere bırakmaya başlıyor.

Cuma günü boyunca Mars ve Uranüs arasındaki altmışlık açı etkili olacak. Mars metallerle, mekanik şeylerle ilişkilidir. Uranüs dijital, elektrik ve elektronikle alakalıdır. Dolayısıyla bu konularda yapılacak iş ve girişimler verimli sonuçlar doğurabilir.   

Cumartesi sabah saatlerinden itibaren beklenmedik durum ve yön değişikliklerine, sert ve sarsıcı nitelikte olaylara açık olabiliriz. Akşam saatleri özel ve sosyal ilişkiler, sevdiğimiz kişilerle bir araya gelmek açısından verimli gözüküyor. Değerlendirebiliriz.

Pazar günü boyunca ilişiler açısından türbülanslı bir zaman diliminde olacağız. Engellerle ve gecikmelerle karşılaşabiliriz. Yaptığımız işlere ve girişimlere onay almakta zorlanabiliriz. Eleştiriler alabiliriz. Farkında olalım ve şartları fazla zorlamayalım.