Tayland'ın iade ettiği 109 Uygur'un Ortadoğu'daki terör gruplarıyla bağlantılı olduğunu  açıklayan Çin polisi, bu kişilerin orada ki savaşa katılmak üzere Türkiye üzerinden Irak ve Suriye'ye geçmek istediklerini açıkladı

Çin polisi, iade edilenlerden 13'ünün önceden Çin'de terör faliyetlerindu bulunduklarını, belli bir süre sonra da Çin'den değişik yollarla kaçtıklarını bildirdi.

Çin Halk Cumhuriyeti Sincan Uygur  Özerk Bölgesi

Çin Halk Cumhuriyeti Sincan Uygur Özerk Bölgesi



ABD'YE PROTESTO NOTASI
Çin Dışişleri Bakanlığı, Uygurların Tayland'dan iade edilmelerine ilişkin görüntülerin yayınlandığı ABD'ye de tek taraflı tutumunu gerekçe göstererek protesto notası verdi. "ABD'nin yanlış açıklamalar yaparak yasadışı göçü teşvik etiğini" savunan Bakanlık, ABD'yi önyargılı olmak ve gerçekleri tahrip etmekle itham etti.

Uygur Türkleri'ne yapılan skandal muamele böyle görüntülendi

Uygur Türkleri'ne yapılan skandal muamele böyle görüntülendi

 

O GÖRÜNTÜLER OLAY OLDU!
Tayland'daki Uygurlar perşembe gecesi kafalarına çuval geçirilip zorla bir uçağa bindirilerek Çin'e gönderilmişti. Bu görüntüleri insan hakları savunucularının yanı sıra ABD ve Birleşmiş Milletler de sert bir dille eleştirmişti.

Tayland'dan

Tayland'dan "konsolosluk kapatıldı" iddialarına yalanlama geldi

 

TÜRKİYE'DEN ÖNERİ
Sınırdışı sırasındaki uygulamaya tepki gösteren Türkiye de Uygurları mülteci olarak kabul etme önerisinde bulunmuştu.

4 milyon Suriyeli ülkesini terk etti

4 milyon Suriyeli ülkesini terk etti

 

PEKİN'DEN YALANLAMA
Pekin, Sincan'daki Uygurların dini özgürlüklerini kısıtladığı yönündeki iddiaları da yalanladı.