Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Erbil ve Musul cephelerindeki Peşmergelere yaptığı ziyaretteki konuşmasında, Kürtler'in başarının zirvesinde olduğunu ve bunun Kürtler için altın bir fırsat doğurduğunu belirtti. "Bu süreçte bazı kimselerin hala iki yönetimli bir Kürdistan'dan bahsetmesini çok ilginç. buluyorum" diyen Barzani, en iyi cevabı Kürdistan halkının vereceğini kaydetti.

"HALK BU KADAR ŞEHİDİ BOŞUNA VERMEDİ"

Üstü kapalı olarak, Celal Talabani liderliğindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği'ni (KYB) ve Genel Başkanlığı'nı Noşirvan Mustafa'nın yaptığı Goran Hareketi'ni eleştiren Mesut Barzani, "Halkımız bu kadar şehidi, Kürdistan parçalansın diye vermedi, bunu kimse hayal bile etmesin, bütünlükten memnun olmayanlar yaşamını Kürdistan dışında sürdürsün" ifadelerini kullandı.

BAĞIMSIZLIK VURGUSU

Konuşması boyunca bağımsızlık vurgusu yapan Barzani, tarih boyunca verilen mücadelenin boyundurluk altında yaşamak adına verilmediğini, emir altında olmak için savaşmadıklarını söyledi. Düşmanları tarafından her türlü zulmü yaşadıklarını, yine de Kürtlerin iradesini kıramadıklarını belirtti. "Halkımız bu acıları tekrar yaşamak zorunda değildir, 'bağımsızlık' ve 'boyundurluk' seçenekleriyle karşı karşıyayız, tercihimiz elbette bağımsızlık olacaktır" diyen Barzani, Musul halkının baskı altında olmaması ve yönetimde söz sahibi olması gerektiğini dile getirdi.

IKBY, Bağdat’a karşı ‘Ekonomik bağımsızlık’ ilan etti

IKBY, Bağdat’a karşı ‘Ekonomik bağımsızlık’ ilan etti