Başak KAYA / ANKARA

5 bin 500 feetten alçakta uçan ve Sarayın üzerindeki hava sahasına yaklaşan uçaklara Esenboğa ve Etimesgut Havalimanlarının kuleleri tarafından ‘’Malum yerdesiniz, rota değiştirin’’ uyarısında bulunulduğu öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU DA DUYDU

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçim gezilerine götüren özel uçağın pilotları da, önceki gün bir geziden Ankara’ya dönerken telsizden ‘’Malum yer’’ anonsu ile uyarıldı. Telsizden gelen bu uyarıyı CHP lideri Kılıçdaroğlu da duydu.

Kaçak Saray için alınan güvenlik önlemleri sınır tanınmıyor. Üzerinden neredeyse kuş bile geçemez hale gelen Saray’ı koruma tedbirleri arasına 5 bin 500 feet uçuş alçalma sınırlaması da getirildi. Saray’ın üzerinden geçen uçaklara da ‘’Malum yerdesiniz, yükselin ya da rotanızı değiştirin’’ uyarısı yaparak yeni koordinat veriyor.

AĞIR SİLAHLAR

Saray ayrıca savaş uçakları ve helikopter saldırılarına karşı da koruma altında. Dakikada bin 100 mermi atan ağır silahla korunan Kaçak Saray 50 milyon liraya 3 bin kamera ile de donatıldı. Borcu olan, sosyal medya üzerinden ‘uygunsuz’ paylaşımlarda bulunan, riskli görülen kişiler de Saray’a alınmıyor.