KAMİL ELİBOL / ANKARA

Bahçeli, bu kapsamda 5 ilde genişletilmiş il divan toplantıları düzenleyecek. Suruç ve Adıyaman’daki terör saldırılarından sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, dört siyasi partinin,teröre karşı ortak bir deklarasyona imza atma çağrısını, “samimiyet ve gerçeklerden uzak” diye reddeden Bahçeli yollara çıkacak.

5 İLE GİDECEK

Bahçeli Çarşamba günü Kırıkkale, Kırşehir, Perşembe günü ise Nevşehir, Aksaray ve Niğde İl Başkanlıklarını ziyaret etme kararı aldı. Bahçeli, Türkiye’nin siyasi durumunu değerlendirecek ve MHP’nin gelişmelere bakışını ve koalisyona neden girmediklerini anlatacak.

Bahçeli’nin parti teşkilatları ile yapacağı toplantılara Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin ile bazı Başkanlık Divanı üyeleri de katılacak. Bahçeli’nin MHP’li İl Başkanları’na koalisyon hükümetine girmeme gerekçelerini anlatacağı ve bu sayede AKP ile hükümette yer almak isteyen tabanına mesaj göndereceği ifade edildi.

Bahçeli teşkilat yöneticilerine, “Halkımız 7 Haziran’da MHP’ye ana muhalefet görevi verdi. Seçim sonuçlarına göre AKP ile CHP’nin hükümet kurması daha doğru olur. Koalisyon görüşmelerinden sonuç alınamaz ise MHP Türkiye’yi hükümetsiz bırakmaz. AKP kırmızı çizgilerimizi kabul ederse hükümete gireriz” diyecek.