Beştepe'de inşaa edilen caminin açılışı bugün gerçekleştirildi. Açılışa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve bazı AKP'li vekiller katıldı. İsmi Beştepe Millet Camii olarak konulan caminin adını bizzat Cumhurbaşkanı'nın koyduğu öğrenildi.



Açılış töreninde konuşan Erdoğan "Camimizin Ankara’ya ve bölgemize kazandırılmasında emeğe geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum.
Bu camide kılınacak namazların Allah katında kabul olmasını niyaz ediyorum." dedi.

Caminin gerek mimarisi gerekse konumu itibariyle Türkiye'ye çok önemli katkılar sağlanayacağına inandığını belirten Erdoğan, "En önemli maddi unsurları camilerimizdir.
İnşa edilen her cami bu topraklara vurduğumuz bir mühürdü. Her mühür bu coğrafyadaki tapu senetlerimizdir." diye konuştu.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü; "Büyük bir mücadele sonunda yeniden tarihimizin kültürümüzün yeni bir sentezle ihya etmeyi, ayağa kaldırmayı başardık. Cumhurbaşkanlığı külliyesini ana ve yardımcı binalarıyla en seçkin, en ihtişamlı örneklerinden biri olduğunu düşünüyorum Günde beş vakit namaza işte o kubbelerin altında durulur. Camilerimin büyüklüğü ve güzelliği iftar kaynağıdır.İstanbul deyince Yeditepe aklımıza geliyorsa Ankara’yı da aynı özelliğe kavuşturuyoruz. Kocatepe ve Beştepe…"

DIŞ POLİTİKAYA DEĞİNDİ

"Çevremizde bambaşka bir manzara var maalesef… Mısır ve Suriye’de yaşananlar tüm şiddetiyle devam ediyor. Orucun ve namazın yasaklandığı yerlerde sıkıntı çektiklerini biliyoruz. Hastalığını pençesinde olan kardeşlerimizi bildiğimizde sahur yapmak iftar açmak ağır geliyor. Camilerimizde evlerimizde yapılan ibadetlerin bereketiyle tüm Müslümanlar yaşadıkları sıkıntılardan kurtulacaklardır."



TEKNİK BİLGİLERİ DE VERDİ

Erdoğan yaptığı konuşmada camiye ilişkin teknik bilgileri de verdi. Caminin oturumu 5377 metrekare olduğunu belirten Erdoğan "Hat sanatı ve içeriğindeki mesajlarla cemaatin dikkatini kıbleye yönlendiriyor. Hemen karşımda kongre merkezinin inşaatı devam ediyor, yıl sonuna kadar tamamlanacak. Kamu kurumlarımız, bakanlıklarımız toplantılarını burada yapabilecek. 5 milyon cilt eser alabilecek şekilde cumhurbaşkanlığı kütüphanesinin de projesi bitiyor, 2 sene içinde tamamlanacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi de böylece tamamlanmış olacaktır." dedi.



AKP'li vekil camiden ilk kareyi paylaştı. Erdoğan ve Davutoğlu birlikte namaz kılarken çekilen kareyi twitter hesabından paylaşan AKP'li vekil Ertan Aydın "Allah sizleri muhafaza eylesin. Birlik ve beraberlik içinde daha nice yıllar millete hizmet etmeyi nasip eylesin" notunu düştü.