SÖZCÜ/ ANKARA
Tunceli’de şehit olan Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel (39), dün son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin annesi, eşi ve kızı gözyaşlarına hakim olamadı. Önceki gün ‘Nerdesin Tayyip’ diyen Anne Emine Güzel’in feryadı yine Cumhurbaşkanınaydı: “Onların askerleri vurdu oğlumu. Zindana atsınlar isterseniz beni. Onun PKK’lı askerleri vurdu oğlumu!”



Neredesin Tayyip!

Neredesin Tayyip!



Foto: CİHAN


ZOR AYAKTA DURDULAR: Şehit Binbaşı Güzel için Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Burada taziyeleri şehidin annesi Emine, babası Yılmaz, eşi Burcu ve kız kardeşleri Fatıma ve Zişan Güzel kabul etti. Binbaşının eşi ve 11 yaşındaki kızı Elif Sude zor ayakta durdu ve gözyaşlarına hakim olamadı.



Şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'e veda

Şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'e veda


O’NUN PKK’LI ASKERLERİ: Şehit haberi aldığı gün ‘Nerdesin Tayyip’ diye tepkisini dile getiren anne Emine Güzel cenazede yine eleştirilerini Erdoğan’a yöneltti. Anne Güzel, şunları söyledi: “Onların askerleri vurdu oğlumu. Zindana atsınlar isterseniz beni. Zindana atsın isterse beni. Beni zindana atsın. Onun PKK’lı askerleri vurdu oğlumu. Benim oğlum ne yaptı onlara? Ne yaptı benim oğlum onlara? Bir karıncayı incitmezdi. Kimse için kötü düşünmezdi. Onların PKK’lı askerleri silahlarla yıktırdılar onları. Onları beslediler, onlar vurdu oğlumu. Ne yaptı benim oğlum onlara? Zindana atsınlar beni isterse. Beni zindana atsınlar”


KİMLER KATILDI?: Cenaze törenine Başbakan Vekili Yalçın Akdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Bilim Sanayi Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve çok sayıda vatandaş katıldı.


ŞEHİTLİĞİ DEFNEDİLDİ: Binbaşının eşi Burcu ve kızı, şehidin fotoğrafına sarılırken, top arabasına kadar yürüdü. Anne Emine Güzel ise tekerlekli sandalye ile top arabasını takip etti. Şehit Güzel, Cebeci Askeri Mezarlığı’na defnedildi.