Başak KAYA / ANKARA

Kılıçdaroğlu hakkında şikayetçi olan kişinin Ardahan Cezaevinde yatan bir dolandırıcı olduğu belirlendi.

Ünlü sıfırlama kaydı

Kılıçdaroğlu TBMM'de Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasındaki 17/25 Aralık operasyonundaki ünlü ‘’Sıfırlama’’ ses kaydını dinletmiş ve bunun üzerine önce Cumhurbaşkanı Erdoğan sonra da Ardahan Cezaevinde yatan Behiç Altuca ile Antalya’dan bir kadın, CHP liderinden şikayetçi olmuştu.

Savcılık şikayetleri dikkate alıp, Kılıçdaroğlu hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle fezleke hazırladı. Şikayetçi Behiç Altuca’nın ise ‘’Çete halinde dolandırıcılıktan’’ hükümlü olduğu ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu hakkındaki fezleke 11 Şubat günü TBMM'deki grup toplantısında dönemin Başbakanı Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasındaki geçtiği ve 17/25 Aralık dosyasında yer aldığı belirtilen tapeleri dinleterek soruşturmanın gizliliğini alenen ihlal ettiği gerekçesiyle hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu, Ardahan Merkez B Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Behiç Altuca’nın şikayetini dikkate aldı. Savcılık Kılıçdaroğlu’nun “milletvekilliğinden yoksun bırakılmasını ve üç yıla kadar hapsi” talebiyle fezleke düzenledi.

“İzmir Güzeli” yakalattı

Mahkum Altuca’nın sosyal medya üzerinden açtığı “İzmir Güzeli” isimli sahte hesap sayesinde yakalandığı ortaya çıktı. Konya Emniyet Müdürlüğü 2008’de 12 ilde operasyon düzenlendi. Çıkar amaçlı suç örgütünün, hazırladığı sahte kimliklerle değişik illerde işyeri açtıktan sonra, bankalardan çek koçanı alarak piyasaya süren şebeke ele geçirildi.
“Kapan” adı verilen operasyonda 56 kişi yakalandı. Şüpheliler 99 ayrı suçtan yargılandı. Kılıçdaroğlu’nu şikayet eden Altuca savunmasında "Bizden bu şirketi kurmamızı ve alınan çekleri de kendilerine göndermemizi istediler. Biz de bunu yaptık" demişti.