SÖZCÜ / ANKARA

Güvenlik güçlerince Ağrı yakınlarında bulunan Tendürek dağına düzenlenen operasyonda, PKK’ya ait 80 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde ve 6 metre yüksekliğinde, birbirine geçişleri de olan 4 mağara imha edildi. Mağaraların içinde kurulu beş adet soğuk iklim çadırı da bulundu.

Edinilen bilgiye göre 27 Kasım akşamı başlayan ve ‘’Şehit Yarbay İhsan EJDAR-1’’ adı verilen operasyonda, altı sığınak ile birbiri ile irtibatlı dört mağara tespit edildi. Mağaralarda 1500 kg amonyum nitrat, 100 adet fişek, havan mühimmatı, telsiz, akü, DVD okuyucu ele geçirildi. İki büyük bidon içerisinde merhem, yanık kremi, sargı bezi, enjektör, kas gevşetici, ağrı kesici, steril bez gibi sağlık malzemeleri de bulundu.

Ayrıca 50 litre sıvı yağ, 23 kg beyaz peynir, 30 kg zeytin, 30 kg tuz, hazır konserve, 1500 kg şeker, 7 bidon un/çay/kuru bakliyat, 10 çuval un, 2 bidon kesme şeker de bulundu. Sekiz uyku tulumu, altı panço, üç heybe, 49 battaniye, 10 çift Mekap ayakkabı, 40 makara ip, iki portatif çadır, 10 sırt çantası, 20 adet hücum yeleğine de el kondu.