Emin ÖZGÖNÜL / ANKARA

Diyarbakır’daki 181. Pars Filoda bulunan F-16’lar, gece uçuşu yapabilen ve gece görüş sistemi donanımlı ‘’Lantırn’’ cihazlarına sahip bulunuyor. Bu cihaz, gece uçuşlarında hedeflenen noktanın yüzde 100 imha edilmesini sağlıyor.

KANDİL’İ DE BOMBALADILAR

Pars Filo daha önce Bosna-Hersek ve Kosova savaşlarında destek gücü olarak yer almıştı. PKK’nın Kandil dağındaki yapılanmasına yönelik operasyonlara da katılan 181. Filodaki F-16’lar, alçak irtifada ve yerden 50 feet yükseklikte (16.5 metre) uçuş yapabiliyor.

Hava Kuvvetlerinin en tecrübeli savaş pilotlarının bulunduğu 181. Pars Filo tarafından gerçekleştirilen operasyonda, her biri 900 kilo ağırlındaki lazer güdümlü, MK-82 ve MK 84 bombalarının kullanıldığı öğrenildi.

Gece yarısından sonra havalanan Türk jetleri sınır boyundaki IŞİD mevzilerini hedef aldı. Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'nden saat 03.12 itibarıyla 5'er dakika arayla F-16 savaş uçakları havalandı ve belirlenen hedefler eksiksiz vuruldu. Bombalama sonucu yapılan keşif çalışmasında, 35-40 civarındaki İŞİD militanının öldüğü değerlendiriliyor.