SÖZCÜ / ANKARA

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK tarafından Kanas suikastçi tüfeği ile vurulan ve 18 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra hayatını kaybeden Komiser Yardımcısı Enis Kırımlı, Ankara'da son yolcuğuna uğurlandı.

Şehit Komiser Yardımcısı Kırımlı için Kocatepe Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM eski Başkanı ve AKP Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları ile şehidin babası Mehmet, annesi Ümmühan Kırımlı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören sırasında şehidin yakınları üzüntüden ayakta durmakta güçlük çekti. Camide yoğun güvenlik önlemleri alındı. Cenazenin bulunduğu alan demir bariyerlerle kapatıldı. Cenaze namazının ardından şehidin naaşı top arabasına konuldu. Kırımlı, Cebeci’deki Polis Şehitliğine defnedildi.