Başak KAYA/ANKARA

CHP’li Umut Oran ve Akif Hamzaçebi ile gazeteci Emre Uslu arasında sosyal medyada geçtiği iddia edilen “Sümeyye Erdoğan’a suikast konuşmaları” yeniden RTÜK gündemine geliyor.

CHP’li RTÜK üyesi Ali Öztunç, konuşmaların sahte olduğunun ortaya çıkması üzerine, yapılan haberler nedeniyle havuz medyası hakkındaki şikayetlerin yeniden görüşülmesini talep etti.

Öztunç , RTÜK Başkanlığı’na dilekçeyle başvurdu. Dilekçede, İstanbul Bakırköy Savcılığı’nın hazırladığı iddianamede Sümeyye Erdoğan’a suikast konuşmalarının yer aldığı sosyal medya yazışmalarının sahte olduğunun belirtildiğini hatırlatıldı.

Soruşturma kapsamında bu yazışmaları haber yapan basın organları ile ilgili iftira davası açıldığı belirtilen dilekçede, konuyla ilgili daha önce CHP’li Oran’ın bu haberleri yayınlar hakkında RTÜK’e şikayette bulunduğu kaydedildi.

"YENİDEN GÖRÜŞÜLSÜN"

Şikayet kapsamında İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı, bu yönde yayın yapan 22 TV kanalı hakkında herhangi bir yaptırım uygulanmasına yer olmadığına karar vermişti. Gerekçe olarak da “Yazışmaların doğruluğu ya da yanlışlığının tarafımızca belirlenmesi mümkün değildir. Buna ancak mahkemeler karar verebilir” denilmişti. CHP’li Öztunç da RTÜK gerekçesinin yargı tarafından ortadan kaldırıldığını vurguladı.

Dilekçede bu haberleri yapan beş gazete hakkında dava açıldığı belirtilerek, RTÜK bu yayınlarla ilgili 7 Nisan 2015 tarihli toplantısında yaptırım uygulanmaması yönünde verdiği kararın tekrar görüşülmek üzere gündeme alınması talep edildi.

Seçim hükümetinde bakanlar nasıl dağıtılacak?

Seçim hükümetinde bakanlar nasıl dağıtılacak?



CHP'den flaş teklif

CHP'den flaş teklif