Başak KAYA- ANKARA  Bir önceki faturadan kalan borcu ise 106 bin lira…Vatandaş bu faturayı kim ödeyecek diye düşünürken, Başbakanlık faturanın basına nasıl sızdığının derdine düştü.

 

Sözcü'nün manşeti üzerine Başbakanlık çalışanlarından faturanın nasıl sızdığını araştırmaya başladı. Başbakanlık personelinin mesai bitmesine rağmen eve gönderilmediği, akşam 20.00'ye kadar evlerine gidilmesine izin verilmediği öğrenildi. Başbakanlık personeli arasında fatura bilgilerine kimlerin ulaşabildiği araştırılıyor.

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada, haberin kamuoyuna yansımasının ardından kendisine çok sayıda telefon geldiğini belirterek, "Başbakalık personeli ile boşuna uğraşmasınlar. Talimat verip personelin, devletin memurunun evine yollanmaması kabul edilemez. Orada çalışanlarla bu konunun uzaktan yakından ilgisi yok. Başbakanlık personeli ile uğraşacağına, vatandaşın, emeklinin, işsizin, yoksulun sırtından ödenen bu paranın hesabını versinler. Hiç bir gerçek gizli kalmaz. Mızrak çuvala girmez. ''dedi ve şunları söyledi:

'' Kimin borcunu kimden saklıyorlar. Söylesinler bilelim. Her ay konuyu TBMM'ye taşıyarak konunun takipçisi olacağım.Çiftçinin elektrik ve kredi borcu için yakasına yapışan sistem, Saray'a gelince hiç bir şey yapmıyor. Hükümet tasarruf paketi açıklamak yerine önce Saray'ın masraflarını düşürsün. Şeffaflık Yasası'nın neden devreye sokulamadığı da bu gelişmelerden anlışılıyor. Saray'lı kafaların aydınlanması için bırakın aylık 1 milyonluk faturayı Ankara'nın tüm elektriğini kullansalar bile yetmez"