Ali Ekber ERTÜRK/ANKARA

Paralel Yapı Operasyonu’nda hedef olan yerlerden biri olan koleje geçtiğimiz aylarda operasyon yapılmıştı. Şimdi de ünlü okulun kapanması gündemde.

Foto: SÖZCÜ - Sezen Aksu’nun babası Sami Yıldırım’ın 1973’te ilk müdürü olarak göreve başladığı Yamanlar Koleji’nin kapısına kilit vuruluyor.


Milli Eğitim’de birlikte çalıştığı bir arkadaşının teklifi sonrası Yamanlar Kolejine müdür olduğunu söyleyen Sami Yıldırım, o gelişmeyi, şu sözlerle aktarmıştı:

“Bir gün beni aradı. ‘Hocam, böyle böyle bir okul açılacak. Oraya müdür arıyorlar. Ben de sizi önerdim’ dedi. ‘Yahu ben bundan sonra tekrar milli eğitime bulaşmak istemiyorum, ben halimden memnunum’ dediysem de dinletemedim’’

CEMAAT’İN YILDIZIYDI


Cemaat’in temel eğitim ayağından biri olarak kabul edilen Yamanlar Koleji, 1973’de “İzmir Özel Yamanlar Lisesi’’ adıyla açıldı. Lise, 1975-1976 öğretim yılından itibaren ücretsiz öğrenci yurdu,1978 yılından itibaren de dershanesiyle eğitim ve öğretime başladı. Öğretimini İngilizce yapan Anadolu Liseleri Programı uygulayan okul, 15 Kasım 1982 tarihinde öğretime başladı.
Okulun adı 1987 tarihinden itibaren İzmir Özel Yamanlar Lisesi, 2005’te de“Özel Yamanlar Koleji” olarak değişti. Okul, özellikle eğitime yönelik olimpiyatlardaki başarılarıyla adından söz ettiriyordu.