Adana'da IŞİD militanlarına benzeyen tekstil işçisi Ethem Türkben, maskeli iki kişi tarafından ailesinin gözü önünde katletildi. Türkben'in öldürülmesinin ardından  bir kişi daha motosikletli ve kasklı iki kişinin silahlı saldırısına uğrayan Hamit Benli adında bir vatandaş ağır yaralandı.

33 yaşındaki Ethem Türkben'in IŞİD militanlarına benzediğini için öldürüldüğü iddia edildi.



Daha önce tehdit de edilen Türkben tekstil atölyesinde çalışıyordu. Dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda Türben, hamile eşi ve 3 çocuğunun gözü önünde maskeli 2 kişi tarafından öldürüldü. Silah kullanan saldırganların PKK'lı teröristler olduğu iddia edildi.



Seyhan İlçesi Gülbahçe Mahallesi'nde yaşanan olayda yatsı namazından dönen Ethem Türkben, hamile eşi ve çocukları ile birlikte evinin avlusunda yemek yemekteydi. Evin duvarından atlayan iki kişi Türkben'e yakın mesafeden ateş etti. Komşuları ağır yaralanan Türkben'i Özel Güney Adana Hastanesi'ne götürdü ancak Türkben yolda yaşamını yitirdi. Polisin ise Suruç'taki saldırıyı protesto edenlerin gösterileri nedeni ile olay yerine 2 saat kadar geç gittiği iddia edildi.

SAKALI YÜZÜNDEN ÖLDÜRÜLDÜ

Türkben'in yakınları Türkben'in sırf sakalı yüzünden PKK'lılarca öldürüldüğünü iddia etti. Türkben'in, 3 yıl kadar önce namaz kılmaya başladığını ve gönüllü olarak da müezzinlik yaptığını anlatan yakınları, görünüşü nedeni ile de PKK'lılar tarafından tehdit edildiğini anlatta.

PKK ALEYHİNE SLOGANLAR ATILDI

Adli Tıp önünde kalabalığın artaması nedeni ile olası olayları önlemek üzere polis önlem aldı ve çevik kuvvetten destek istendi. Yakınları Türkben'in cenazesini aldığı sırada PKK aleyhine sloganlar ataıldı. Türkben, toprağa verilmek üzere Adana'dan Şanlıurfa'ya götürüldü. DHA

ADANA'DA İKİNİCİ ŞOK

Adana'da IŞİD militanlarına benzetildiği için PKK tarafından öldürüldüğü iddia edilen Ethem Türkben cinayetinin yankıları sürerken ikinci bir şok yaşandı.

Adana'da Ethem Türkben'in hamile eşi ve çocuklarının gözü önünde maskeli 2 kişi tarafından öldürülmesi ile bağlantılı olduğu ikinci bir olay yaşandı.

İddiaya göre Hamit Benli de benzer bir nedenle yolda motosikletli ve kasklı iki kişinin silahlı saldırısıyla ağır yaralandı.

Sağlık Ocağı önünde meydana gelen olayda motosikletli ve kasklı iki kişi yolda giden 43 yaşındaki Hamit Benli’ye silahla ateş açtı. Benli, ağır yaralandı. Ailesi tarafından özel bir hastaneye götürülen Benli daha sonra Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.