İptal edilen soruları ile 2015 KPSS pek çok tartışmaya neden oldu. Sonuçlarının açıklanmasının ve sınavdaki sorularla ilgili tartışmaların ardından ÖSYM'den bir duyuru geldi. ÖSYM'nin açıklamasına göre KPSS A Grubu ve Öğretmenlik ile
Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarının cevap kağıtları adayların erişimine açıldı. Adaylar cevap kağıtlarına ÖSYM'nin AİS yani Aday İşlemleri Sistemi'ne giriş yaparak ulaşabilirler. Dün 17.30'dan itibaren KPSS adayları cevap kağıtlarına bakarak bir hata olup olmadığını kontrol edebilmeye başladılar. Ancak ÖSYM'nin açıklamasında dikkat çeken bir nokta var.

GÖRÜNTÜLENEN CEVAP KAĞIDI ESAS DEĞİL!


ÖSYM'nin duyurusuna göre adayların görüntüledikleri sayfalar belge niteliği taşımıyor. Yapılacak herhangi bir değerlendirmede ÖSYM'nin kayırları esas kabul edilecek. İşte ÖSYM'nin ilgili duyurusu...

ÖSYM'DEN KPSS DUYURUSU


"2015-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik ile 2015-ÖABT’ye katılan adayların cevap kâğıtlarının görüntüleri, sınava giren adayların kendi cevap kâğıtlarını inceleyebilmeleri amacıyla 29 Temmuz 2015 tarihinde saat 17.30’dan itibaren erişime açılacaktır. Adaylar, kendi cevap kâğıtlarının görüntüsüne, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile erişebileceklerdir.

Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

Adaylara duyurulur."