Nani için geri sayım başladı. Fenerbahçe Futbol A.Ş. Luis Nani ile görüşmelere başaldı. Fenerbahçe Kulübü, İngiltere’nin Manchester United takımında forma giyen Portekizli futbolcu Nani’nin transferi için görüşmelere başlandığını duyurdu. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Portekizli futbolcu Nani'nin kulübü ve kendisi ile görüşmelere başlandığı bildirildi. Nani’nin 5 Temmuz Pazar günü İstanbul’a gelip sağlık kontrolünden geçeceği ve görüşmelerin burada devam edeceği kaydedildi. Peki Nani kimdir? İşte Nani'nin başarılarla dolu kariyeri...

NANİ KİMDİR?

Luís Carlos Almeida da Cunha, yaygın olarak bilinen adıyla Nani (d. 17 Kasım 1986), Yeşil Burun Adaları, Afrika doğumlu, Sporting Lizbon'da ve Portekiz Millî Futbol Takımı 'nda görev alan Portekiz'li kanat oyuncusu futbolcudur. Sağ ayağı kuvvetli olan futbolcu genelde sol kanatta görevlendirilmektedir.

Nani, Afrika açıklarındaki “Yeşil Burun Adaları” (İngilizce: Cape Verde) ismindeki ülkede doğmuştur. Daha küçük yaşlardayken ailesiyle birlikte Avrupa'ya göç eden ve Portekiz'de büyüyen Nani'ye futbol oynamayı abisi öğretmiştir. Nani'yi 14 yaşındayken, abisi, Real Massamá futbol kulübüne götürür. Nani, futbol macerasına, çocuk yaşlarda, arkadaşı eski Beşiktaşlı futbolcu Manuel Fernandes ile birlikte başlamıştır.

Futbola Portekiz'in Sporting Lizbon takımında başlayan ve burada 3 yıl forma giyen Nani, 2007-08 sezonu başında Sporting Lizbon'dan İngiliz Manchester United FC takımına transfer olmuştur. Nani, FA Premier League'de Manchester United ile çıktığı ilk maç 12 Ağustos 2007 tarihindeki Portsmouth FC maçıdır.

1.77 m boyundaki kanat oyuncusu Nani, kariyeri boyunca çıktığı 266 maçta 46 gol atmıştır. Sporting Lizbon takımında iken 76 maçta 11 gol atan Nani, Manchester United forması ile oynadığı 190 maçta 35 gol atmıştır.