MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, geçtiğimiz hafta bir gencin hayatını kaybetmesine neden olan tartışmaları çıkaran otopark uygulaması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çetinkaya, yaptıkları uyarılara sessiz kalan ve Başkenti rantçılara kurban eden zihniyetin faturasını acı bir sonla ödemenin üzüntüsünü yaşadıklarını bildirdi.

GÖKÇEK'İN BECERİKSİZLİĞİ...

Çetinkaya, diğer kentlerdeki otopark uygulamalarının düzenli bir şekilde sürdürülmesine, hatta İstanbul’da istihdam sağlamasına rağmen Ankara’da kangrene dönüşmesinin Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in beceriksizliğinden kaynaklandığını savunarak “Sorunu sadece otopark sorunu olarak değerlendirmek eksik bir ifade olur. Sorun aslında düzensiz kentleşmenin bizi sürüklediği kaçınılmaz sondur. Geldiğimiz noktada elbette olayın sorumluları adalet önünde hesap verecekler. Peki bu düzensizliğin nedeni olanlar ne zaman hesap verecektir?” diye sordu. MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya’nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

Melih Gökçek'i susturan cevap

Melih Gökçek'i susturan cevap

“Geçtiğimiz hafta Rüzgarlı Caddesi’nde yaşanan ve gencecik bir kardeşimizin vefatıyla sonuçlanan üzücü olayın ardından yaşananları, konuşulanları, alınan kararları, yapılan uygulamaları; bugüne gelene kadar göz ardı edilenleri, ihmalleri, kasıtları ve öncesinde yapılan uyarıları hep birlikte müşahede ettik. Ömrünün baharında, henüz 21 yaşında menfur bir cinayete kurban giden ve hepimizi yasa boğan Mehmet Karagöz kardeşimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır diliyoruz.

EVLERE ATEŞ DÜŞTÜ
Olayın meydana geliş şekli, bir Ramazan gününde hanelere ateş düşürmesi, esnafımızın konuya duyarlı oluşu, vatandaşlarımızın kahir ekseriyetinin bu konuda hemfikir oluşu, bu hadisenin hafızalardan asla çıkmayacak şekilde zihnimize kazınmasına vesile olmuştur. Lakin buna benzer acıları tekrar yaşamamak, yüreklere yeni ateşler düşürmemek, yeni canların yanmasına müsaade etmemek için bu hadisenin münferit bir cinayetten ibaret olmadığını, yapılan birçok uyarıya rağmen bugünlere nasıl adım adım gelindiğini unutmamak gerekir.

Birçok şehrimizde düzenli bir şekilde otopark uygulamaları varken, nasıl oldu da Başkent Ankara’da otopark işi içinden çıkılmayan, can alan, can yakan bir sorun haline geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi 09.08.2004 tarih ve 504 sayılı belediye meclisi kararında ‘…Kent içindeki cadde ve sokaklardaki park yerlerinin tamamına yakını, kent içinde kendilerini ‘Otopark mafyası’ olarak tanımlayan kişiler tarafından yönetilmektedir…’ diyerek, kanunun ilgili maddesine istinaden otopark yapma ve işletme yetkisinin kendisinde olduğunu belirtmiş ve buna istinaden Ankara cadde ve sokaklarında otopark işletmeciliğini ANFA üzerinden yapmaya başlamıştır. Daha sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi 12.02.2007 tarih ve 296 sayılı kararında ‘Belediyemizin pek çok geçici ve daimi açık ve kapalı otopark yerleri bulunmakta ve bunlar belediye tarafından işletildiğinde görevli işçilerin maaşlarını bile buranın hasılatından ödemek mümkün olamamaktadır. Buralardan belediyemizin büyük kayıpları olmaktadır…’ denilerek, işletme haklarının devredilmesine karar verilmiştir.

RANTA ENGEL OLUNMADI
Maalesef bu kararların ardından, Başkent cadde ve sokaklarındaki otoparklar, vatandaşların ihtiyacını giderecek bir çözüm aracı olmaktansa, birilerinin gelir, rant ve istihdam aracı olarak hizmet vermeye başlamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkanlığı olarak 19.10.2012 tarihinde yaptığımız açıklamada otopark işletmeciliğinden yıllık elde edilen yaklaşık 200 milyon liralık gelirin sadece 10 milyon lirasının belediyenin kasasına girdiğine, burada müthiş bir kamu zararıolduğuna dikkat çekmiştik. Ne bizim söylediğimize ne de vatandaşlarımızın haklı çığlıklarına kulak vermeyen Gökçek yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi, aynı uygulamaya hız kesmeden devam etmiş ve kim oldukları, ne oldukları belirsiz, iletişimden mahrum, hizmet ehliyeti olmayan, gözünü para hırsı bürümüş kişileri zengin etmeye, Ankaralı hemşehrilerimize yaşamı zehir etmeye devam etmiştir.

NEYE GÖRE KİRAYA VERDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bu alanları hangi yönetmeliğe göre kiraya verdiği bir muammadır. Büyükşehir Belediyesi’nin bir otopark yönetmeliğini gören veya duyan varsa lütfen bize de söylesin. Üzülerek söylüyorum ki böyle bir yönetmelik yok. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Rüzgarlı Caddesi’nde yaşanan bu menfur olayın ardından, suçlu psikolojisiyle alelacele yaptığı açıklamada otoparkların bundan sonra ücretsiz olacağını sanki bir müjde edasıyla verdi.Oysa Rüzgarlı’daki hadise yaşanmadan sadece 1 gün önce Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisinden MHP’nin muhalefetine rağmen aralarında Turan Güneş Bulvarı GMK Bulvarı ve Kumrular gibi yerlerin de içinde bulunduğu 8 yeni noktanın daha kiralanmasına dair karar çıkarmışlardı.Bu iki karar arasındaki riyakâr tutum bir yana, sokakların başıboş bırakılması, Büyükşehir Belediyesi’nin, ilgili yasanın sorumluluğunu da yerine getirmeyecek beceriksizlikte olduğunun açık ispatı olmuştur. Sorunu sadece otopark sorunu olarak değerlendirmek eksik bir ifade olur. Sorun aslında kangren olmuş trafik probleminin trajik bir parçasıdır. Sorun aslında düzensiz kentleşmenin bizi sürüklediği kaçınılmaz sondur. Geldiğimiz noktada elbet olayın sorumluları tutuklanacak ve adalet önünde hesap vereceklerdir. Peki olayın sorumluları ne zaman hesap verecektir?”