Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

Bartın, skandal bir toplantıyla çalkalandı. Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü, halen AKP'li Milletvekili olan ve seçimlerde de aday olan Yılmaz Tunç ve diğer Aday Mustafa Yelkenci için propagandaya başladı. AKP'liler için "Okul-Aile Birliği" toplantısı düzenledi. 6 Mayıs’ta, okulda yapılan toplantıya katılan AKP'li adaylar, bol bol propaganda yaptı. Kahvaltının masrafları, velilerden toplanan bağışlarla karşılandı. Skandal, Bartın'ı ayağa kaldırdı.

Twitter’da Paylaşmaktan da Çekinmedi

AKP Bartın Milletvekili ve Milletvekili Adayı Yılmaz Tunç, Bartın’ı karıştıran toplantıyı twitter hesabında paylaşmaktan da çekinmedi. Tunç, twitter hesabında şunları yazdı:

“Milletvekili adayımız Mustafa Yelkenci, İl Genel Meclis Başkanımız Kenan Dursun ile birlikte Gazi Ortaokulu Aile Birliği’yle kahvaltılı toplantıda biraraya geldik. Eğitimde çağ atlattık.”

Camiden Sonra Okulda Siyaset

CHP Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya, olaya sert tepki gösterdi. “Hayretler içerisindeyiz” diyen Yalçınkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir’i suçlayarak, “Bir Müdür işini gücünü bırakmış, adeta AKP’nin seçim organizasyonundan sorumlu gibi

davranıyor, adayları alıp okul okul gezdiriyor ve propaganda yapıyor. Okul müdürlerine telefon açıyor ve bu türr toplantıları yapmaları talimatını veriyor” dedi. “Camiden sonra okula da siyaseti soktular” diyen Yalçınkaya, “Devletin bir memuru maalesef seçime direk müdahil oluyor ve adaylarla birlikte kol kol elele geziyor. Devletin parasıyla onları ağırlıyor. Okul Aile Birliği’nin görevi AKP propagandasına alet olmak mı yoksa okulun sıkıntılarına gidermek midir? Okul Aile Birliği velilerden para topluyor. Onlar da bu parayla AKP’lilere propaganda yapıyor” diye konuştu.

Müdürden Garip Savunma

Bartın Milli Eğitim İl Müdürü Yaşar Demir ise, ilginç bir savunmada bulundu ve “Okul Aile Birliği kendisi bu toplantıyı düzenledi. 23 Nisan’da çok çalıştılar. Bayram sonrası biraraya gelmek istediler. Ak Partililer’i de beni de Aile Birliği davet etti” dedi. Demir, kahvaltının parasını kimin karşıladığı konusunda da kaçamak yanıt verdi, “Masrafı kimin karşıladığını bilmiyorum” demekle yetindi.