Tarafsız (!) cumhurbaşkanının, damadı, avukatı, danışmanı, metin yazarı, özel kalem müdürü, tercümanı, müsteşarı, savcısı, şarkıcısı, mimarı, akil adamı, yandaş gaztecisi aday oldu.

*

Atatürk’e “hayvan” diyen, TBMM’ye “pezevenkler meclisi” diyen şeriatçının oğlu, milletvekili adayı oldu.

*

“Doğduğum yer Kürdistan’dır, asker bölgeden çekilmelidir, Öcalan muhatap alınmalıdır, dağdan inene iş verilmelidir, gerillanın ailesine para yardımı yapılmalıdır” diyenin oğlu, milletvekili adayı oldu.

*

“Aday olduğumu televizyondan öğrendim” diyen aday var.

*

“Laiklik kelimesi anayasadan çıkarılmalı” diyen aday var.

*

“Adaleti cennette alacaksınız” diyen hukuk profesörü aday var.

*

“17 Aralık günah işleme özgürlüğüne müdahaledir, günahları ortaya saçarak Allah’ın hududuna müdahale ediyorlar” diyen aday var.

*

“Ayakkabı kutusundaki paralar bizim hayır için topladığımız bağışlardır” diyen aday var.

*

Tayyip Erdoğan’ı “Bizans imparatoru” ilan eden adamın eşi, aday.

*

Tayyip Erdoğan “afedersin çok çirkin, Ermeni bile dediler” derken, “2002’den beri Ak Parti’ye oy veriyorum, Tayyip Erdoğan gibisi yüz yılda bir gelir” diyen Ermeni aday var.

*

“Kadının fıtratında erkeğe köle olmak var, erkek sahip olur, kadın ait olur” diyen aday var.

*

İnternete düşen ses kaydında “Tayyip Erdoğan’ın demokratik bir Türkiye inşa edebileceği kanaatinde değilim, entelektüel birikiminin bu çapta olduğuna inanmıyorum” dediği ortaya çıkınca, “ses kaydındaki ses bana ait ama, o fikirler bana ait değil” diyen aday var.

*

“Yolda gördüğüm çobanla konuştum, çözüm sürecini sordum, hayvanlarımın yüzü gülüyor dedi, çözüm sürecini hayvanlar bile anlamış ama, bazıları anlamamakta ısrar ediyor” diyen aday var.

*

Atatürk Orman Çiftliği’nin birinci derece doğal SİT alanını, üçüncü dereceye düşürerek, yağmalanmasının önünü açan aday var.

*

Halk TV’de yolsuzlukları dile getiren değerli ağabeyim Uğur Dündar, Nedim Şener, Haluk Koç ve Aykut Erdoğdu hakkında tweet atıp, “dört tane puşt” diyen aday var.

*

CHP’deyken CHP genel başkanına hitaben “senin gözlerinde Atatürk’ü gördüm” deyip, şimdi AKP’den aday olan var.

*

Türkiye Cumhuriyeti aleyhine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde dava açan var.

*

“Sabiha Gökçen Dersim’i bombaladı, protesto ediyorum, Sabiha Gökçen Havalimanı’na inip kalkan uçaklara binmem” diyen aday var.

*

“Hırsızlık yapan iktidar tarafından mı yönetilmek istersin, yoksa, vesayetçi iktidar tarafından mı diye sorsalar, hırsızlık yapan iktidarı tercih ederim” diyen aday var.

*

Tayyip Erdoğan makam aracının içinde bayılıp kilitli kaldığında, camı kırmak için balyoz kullanılmıştı. O balyozu satın alıp, “Osmanlı tuğrası gibi, ömrüm boyunca evimin en güzel köşesinde saklayacağım” diyen aday var.

*

AKP hakkında “Harun olmaya geldiler, Karun oldular, biz AKP gibi firavunlaşmayacağız, kamu kaynaklarını kendimize aktarmayacağız, AKP Amerikan mandasıdır” diyen, sonra AKP’ye geçen aday var.

*

“AKP ülkeyi yolsuzluklar çukuruna batırdı, Tayyip Erdoğan padişah olmak istiyor, Tayyip Erdoğan’ın altı ayda hurdasını çıkarırım” diyen, bilahare AKP’ye geçip, “Allah’a yemin ederim ki, bütün meselelerin çözülmesinde en yetkili lider Tayyip Erdoğan’dır, Türkiye’nin ilelebet ve ebedi başkanıdır” diyen aday var.

*

“Eşi ve kızlarıyla başörtülü aile pozları veren başbakan, AB normlarına uymuyor, AKP’yi Alman Hıristiyan Demokratlar’la kıyaslamak, Almanlara haksızlıktır, Milli Görüş teşkilatı en az terör örgütleri kadar tehlikelidir” diyen, sonra AKP’ye katılan aday var.

*

Amerikan vatandaşı olduğunu gizlediği için Türk vatandaşlığından çıkarılan Merve Kavakçı’nın kızkardeşi aday oldu, eltisi aday oldu.

*

“Suriye’ye silah gönderdiğimiz iddiası külliyen yalan, yivsiz av tüfeği ve kurusıkı tabancalar gönderdik, sportif amaçlı” diyen aday var.

*

Bir zamanlar “muhterem hocaefendi” dedikleri Fethullah Gülen hakkında “bu saatten sonra milletin öfkesini kavga kesmez, millet ihtikam istiyor, millet kan istiyor, kan kusturanlara kan kusturulsun istiyor” diyen aday var.

*

Kendisi hakkında “bunu aday yapmayalım, bunun yerine ceketimizi koysak gene seçilir” denilen aday var.

*

10 Kasım’da şeriatçı gazeteye “olmasaydı da olurduk” diye ilan veren aday var.

*

“Fazıl Say hangi kerhanede dünyaya geldi” diyen aday var.

*

“Türk diye bir ırk yoktur” diyen aday var.

*

“Ankara’yı parsel parsel satan” Melih Gökçek’in oğluyla, “chp zihniyeti yüzünden hırıstiyan oldum” diyen Tuğçe Kazaz’ı aday yapmadığı için biraz kırgınım ama... Gene de güzel bi kadro kurdu Ahmet Kiziroğlu!