Bazı bölümlerde çalışmaların devam ettiği köprüde, iki şerit fotoğraf çekenler tarafından trafiğe kapatıldı. 31 Ağustos tarihine kadar köprüden geçmek ücretsiz. Bu tarihten sonra otomobillerden 9.90 TL, kamyonlardan ise 21.29 lira alınacak.

Sarıyer-Garipçe ile Poyrazköy arasında hizmet veren köprünün de içinde yer aldığı Kuzey Marmara Otoyolu 140 kilometreyi buluyor. İlk etapta Mahmutbey-Odayeri-Paşaköy (Kurtköy) arası açıldı.

31 Ağustos’tan sonra bu rotayı kullanacak olanlar Mahmutbey’den girip Paşaköy’den çıkarken yaklaşık 35 lira ücret ödeyecek. Böylece bu güzergahı kullananlar kilometre başına 25 kuruş ödeyecek.

YOL BOYU TAHSİLAT


Kuzey Marmara Otoyolu projesi farklı şirketler tarafından bölümler halinde inşa edildi. Bu nedenle 250 kilometrelik yolun tamamını kullanan sürücüler 5 farklı ödeme yerinden geçecek. Mahmutbey’den Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne kadar olan parkurda ise gişe yerine otomatik tahsilat cihazları bulunuyor. Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ile farklı parkurlarda araçlardan tahsilat yapılıyor. Öte yandan farklı çıkış noktalarına gişe de konuldu. Bu noktalarda kredi kartının yanı sıra nakit ödeme de yapılabilecek.