Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargahı’nda yaşananların detayları ortaya çıktı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın komuta katındaki özel kalem ve özel sekreterlik personelinin de aralarında bulunduğu komutanlara yakın olan bazı isimler de darbe girişimine destek verdi. İşte dehşet dolu gecenin detayları...

CnnTürk'ün haberine göre; 15 Temmuz akşamı saat 21.10 sıralarında Genelkurmay Karargahın'nda Orgeneral Hulusi Akar’ın odasına giren cuntacılar darbe bildirisi imzalatmak istediler. Akar'ın özel kalem müdürü de cuntacı askerler arasında yer aldığı ortaya çıktı.

BOĞAZINI KEMERLE SIKTILAR


Başına silah dayanan Orgeneral Akar’ın boğazı da kemerle sıkıldı. Hulusi Akar’a “Bildiyi imzalarsanız hayati tehlikeniz olmaz” denildi. Akar, yanındaki komutanlarla birlikte helikopterle Akıncı Üssü’ne getirildi. Burada ayrı ayrı odalarda tutulan Akar ve arkadaşlarına su ve yemek verilmedi. Tuvalet ihtiyaçlarının karşılanmasında bile sıkıntılar yaşandı. Bu konuda tartışmalar yaşandı. Akar dehşet dolu bir gecenin ardından sabah saatlerinde düzenlenen operasyonla kurtarıldı.

FOTO:DHA- FOTO:DHA-

BOYNUNDAKİ MORLUĞUN NEDENİ


Hulusi Akar, darbecilerin elinden kurtarıldıktan sonra ise helikopterle Çankaya'daki Başbakanlık binasına getirildi. Daha sonra Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile birlikte kameralar karşısına geçen Akar'ın boğazındaki morluk dikkat çekti. Genelkurmay Başkanı'nın Başbakan'a "kendisine silah doğrultulduğunu, karşı koyunca da arbede yaşandığını söylediği" öğrenildi. Akar’ın boynundaki morluğun da bu sırada oluştuğu ortaya çıktı.

FOTO:SÖZCÜ- Akar'ın Meclis'teki oturumda seçtiği kıyafet ile yarasını gizlemeye çalıştığı gözlendi. FOTO:SÖZCÜ- Akar'ın Meclis'teki oturumda seçtiği kıyafet ile yarasını gizlemeye çalıştığı gözlendi.

MECLİS'TE YARASINI GİZLEDİ


Akar, darbe girişimi sonrası özel oturumla açılan Meclis'teki toplantıya ise yarasını gizleyen bir kıyafetle katıldı.

FOTO:DHA/Arşiv - Akar, TBMM'deki toplantılara tören kıyafeti ile katılıyordu. FOTO:DHA/Arşiv - Akar, TBMM'deki toplantılara tören kıyafeti ile katılıyordu.