Hakkında, 15 ve 16 yaşındaki iki kızını danışman olarak çalıştırıp usulsüzlük yapmak suçlamasıyla soruşturma başlatılan Fransa İçişleri Bakanı Bruno Le Roux görevinden istifa ettiğini açıkladı. Le Roux, Paris'te düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı François Hollande'e istifasını sunduğunu belirtti.

Televizyonda yayınlanan bir haber programında Le Roux’un 2009-2016 yıllarında 15 ve 16 yaşındaki iki kızını, tatiller ve hafta sonu dönemlerinde çalıştırmak üzere danışman statüsünde işe aldığı iddia edilmişti. Euronews'in haberine göre programda, kızlarına toplamda 55 bin avro ödendiği öne sürülmüş, Le Roux iddiaları kabul ederek uygulamanın kurallara aykırı olmadığını, “öğrencilerin tatil döneminde çalışabileceklerini” kaydetmişti.

[old_news_related_template title="Bakanlık, 17-25 Aralık’tan sonra FETÖ okullarına 54 milyon lira destek vermiş" desc="CHP’li Muharrem İnce ortaya çıkardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/9-19.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/bakanlik-17-25-araliktan-sonra-feto-okullarina-54-milyon-lira-destek-vermis-1556990/"]

Bu iddialar üzerine Fransa Ulusal Mali Suçlar Savcılığı ön soruşturma başlatmıştı.

Bu olaylar sonrası ise Başbakan Bernard Cazeneuve, Bakan Le Roux’yu iddialar hakkında bilgi vermesi için ofisine çağırmış, Sosyalist Parti Genel Sekreteri Jean-Christophe Cambadelis de bunun etik bir sorun olduğunu ifade etmişti.

[old_news_related_template title="Türkiye yolsuzluk endeksinde Namibya'nın gerisine düştü" desc="Türkiye'nin yolsuzluk sıralamasındaki gerilemesi 2016 yılında da sürdü. Yolsuzlukta üç yıldır üst üste gerileyen Türkiye, Suudi Arabistan, Brunei, Namibya, Botsvana'nın da gerisine düştü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/3ph22p1h31ph1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/turkiye-yolsuzluk-endeksinde-namibyanin-gerisine-dustu-1641557/"]

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın ofisinden yapılan açıklamada ise boşalan İçişleri Bakanlığı koltuğuna Matthias Fekl’in oturacağı kaydedildi.