Dolar/TL Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını ihlal etmek suçlamasıyla dün ABD'de tutuklanmasının ardından güne sert yükselişle 3.6550'nin üzerinde başladı.

Dolar/TL dün akşam 1800 saatlerinde 3.62 civarında işlem görüyordu. Bu verilere göre TL dolar karşısında dün akşamdan bu yana yüzde 1 değer kaybetti.

Atilla'nın tutuklanması ABD ile Türkiye arasında gerilim yaratan altın tüccarı Reza Zarrab'ın yargılanma sürecinin kapsamının genişlediğine de işaret etti.

[old_news_related_template title="Davanın olası sonuçları Türkiye için Zarrab'dan daha kötü!" desc="Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, New York'ta JFK Havalimanı'nda gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi olarak ABD'de süren Reza Zarrab davası gösterildi. Atilla'nın ABD'de gözaltına alınmasının Türkiye'ye olası sonuçları, Reza Zarrab davasından çok daha vahim olabilir." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/zarrab-6.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/davanin-olasi-sonuclari-turkiye-icin-zarrabdan-daha-kotu-1761599/"]

Atilla, İran ve Türk vatandaşı Reza Zarrab ile işbirliği yaparak İran hükümeti ve ülkedeki diğer kurumlar adına ABD bankaları üzerinden yüz milyonlarca dolar tutarında yasa dışı işlem yapmakla suçlanıyor.

Atilla, bankacıların verdiği bilgiye göre Halkbank'ın planladığı dolar cinsi tahvil ihracı öncesi yatırımcılarla görüşmek için New York'ta bulunuyordu.

REUTERS