Türkiye-Almanya Film Festivali, 4 Mart-12 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek.
Almanya’nın Nürnberg kentindeki Türkiye-Almanya Film Festivali, bu yıl da sanata ve sanatçılara açılan bir platform olacak. 22. yılındaki festival 4 Mart’ta, Tafelhalle’de saat 21.00’de yapılacak gala ile başlayacak. Gala gecesinde, "İstanbul’un Gözü" olarak da adlandırılan Ara Güler ile Alman sanat sineması görüntü yönetmeni Jürgen Jürges onur ödülü alacaklar. Bir diğer özel konuk ise, usta müzisyen, yazar ve yönetmen Zülfü Livaneli olacak.
Açılış filmi Ara Güler’den
Galanın açılış filmleri Ara Güler’in yönetmenliğini yaptığı “Kahramanın Sonu “ile, Osman Okkan’ın yönettiği "Ara Güler-Bir İstanbul Efsanesi" filmleri olacak. Film sonunda Osman Okkan, Ara Güler ile bir söyleşi yapacak.
Yarışacak uzun metraj filmler
4 Mart ile 12 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek film festivalinde yarışacak olan 9 film ile 10 kısa film seyirci ile buluşacak. Uzun Metraj Jüri Başkanlığını Edgar Reitz, Ercan Kesal, Petra Kashmiry, Uğur Polat ve Barış Karademir yapacak. Kısa film jüri heyeti ise, Tevfik Başer, Selen Uçer, Amir Hamz ve Ute Schreiner’den oluşacak.
Yarışma dışı filmler de gösterilecek
Festivalde yarışma dışı filmler de gösterilecek. Film gösterimlerinin sonunda oyuncu ve yönetmenlerle söyleşiler gerçekleştirilecek. Zülfü Livaneli ise 5 Mart'ta, saat 20.00’de Künslerhaus salonunda konuk olacak.
Festival müzik şöleni ile renklenecek
Festival boyunca, film gösterimleri ve söyleşilerin yanı sıra konserler de olacak. 9 gün sürecek olan film festivalini 22 yıldır başarı ile düzenleyen Adil Kaya ile Ayten Akyıldız, 8 ve 9 Mart tarihlerinde ”Öğlen Okumalarına” katılacaklar.
Kazanan filmler 11 Mart'ta açıklanacak
50 özel konuğun katılacağı Nürnberg Türkiye-Almanya Film Festivalinde, kazanan filmlerin ödül töreni 11 Mart tarihinde saat 21.00’de Künslerhaus salonunda yapılacak.
Festivalde en iyi uzun metraj film, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu, seyirci ödülü, en iyi kısa film ve öngörü dallarında ödüller verilecek.

(lı)

DHA