Çıktığı ilk günden beri Atatürk'ün izinde, demokrasiden ödün vermeden yayın yapan SÖZCÜ Gazetesi her dönemde susturulmak istendi… Son olarak FETÖ'cü çamuru atıldı. Yetmedi, bir de operasyon yapıldı… SÖZCÜ'nün sahibi Burak Akbay hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İzmir muhabirimiz Gökmen Ulu haber yüzünden hapse atıldı. Taraflı bilirkişi raporu ve kripto FETÖ'cülerin ifadelerine dayanılarak dava açıldı. Bugün davanın ilk duruşması İstanbul Adliye Sarayı'nda yapıldı. Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın gözü bu davadaydı… Haksız yere sanık yapılan SÖZCÜ bu süreçten yüzünün akıyla çıkacak, adalet umarız yerini bulacak...

İLK GÜN DURUŞMASINDAN NOTLAR


Saat 15:00 - Duruşma yeniden başladı. Mahkeme heyeti, duruşmayı yarın saat 10:00'da başlamak üzere kapattı.

Saat 14:50 - Avukatların 'Burak Akbay savunmasının' ardından mahkeme ikinci kez ara verdi.

Saat 14:18 - Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay'ın savunmasına geçildi. Avukat Zülbiye Şahin savunma yaptı. Şahin'in ardından Burak Akbay'ın savunmasına Celal Ülgen devam etti.

"FOTOMONTAJLI HABERLER DELİL OLDU"


Burak Akbay hakkındaki fotomontajlı haberleri hatırlatan Ülgen "Değerli meslektaşlarımla beraber bu fotomontajlanmış haberlerin yayından kaldırılması için de bir hayli başvuruda bulunduk. Yüzlerce link vardı... Bunların hiçbirini kaldırma olanağı bulamadık. Bize 'Medyadan cevap verin siz de medya kuruluşusunuz' dendi. Şimdi bununla başlayan bir soruşturma süreci var.  İkincisi Estetik Yayıncılık hakkında PDY/FETÖ soruşturması olan firmalarla ilişkili MASAK raporu olduğu gösteriliyor. İddianamede sözü edilen bazı firmaların sahiplerinin o tarihte FETÖ ile bağlantılı olmadığı ortaya çıkıyor.  Estetik Yayıncılık’ın işlemleri için 'rutin ticari faaliyetlerdir' denilmiştir. Belki de iddianame iade edilecekti. Müvekkilimizin firmasının ismi Estetik Yayıncılık Havacılık Hava Taşımacılık Anonim Şirketi olmuştur. MASAK raporunda titizlik yoktur. Eski şirket üzerinden irdelenmiştir.

"MÜVEKKİLİMİN KAÇMASI BEKLENDİ"


Müvekkilimiz, hakkında soruşturma başlatıldıktan 8-9 ay sonra bayramı geçirmek için Türkiye'ye gelmiş. Bir yakınının cenazesi için gelmiştir. Onun haziran ayında Türkiye’ye geleceği dinlemelerle biliniyordu. O yüzden 'gelmesin diye' operasyon yapıldı. Gözaltına alındığı sırada kaçması beklendi. Müvekkilimiz, tutuklamanın bir 'infaz rejimine dönüşmesi sebebiyle' gelmekte çekince göstermiştir.
Burak Akbay’ın korkması gereken, suç işaret eden bir şey yoktur. Sözcü Gazetesi yazarlarıyla ve ekibiyle Atatürkçü'dür. FETÖ karşıtıdır. Yazarları, çizerleri ve muhabirlerinin özelliği budur. Korku imparatorluğunun en yüksek olduğu 2011-2012 yıllarında Zekeriya Öz başta olmak üzere bütün FETÖ'cü savcılarla yılmaz bir mücadele göstermiştir." dedi.

Burak Akbay hakkındaki iddialara tek tek yanıt verdi. Burak Akbay hakkındaki iddialara tek tek yanıt verdi.

"BUNLAR GERÇEK FETÖ'CÜLERİ GİZLEME ÇABASIDIR"


Avukat Şahin tarafından okunan savunmada, tüm iddiaları reddeden Burak Akbay "Ben sözde değil, ÖZDE FETÖ KARŞITIYIM VE MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÇÜYÜM. Adalet yolunda yapılan bu yanlışlığın, yine adalet yolunda düzeleceğine inanıyorum. Ancak gecikmiş adalet, adalet değildir. HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz'ın da ifade ettiği gibi, zamanında ve isabetli bir karar vermenizi temenni ediyor ve bir an evvel beraatım için karar verilmesini talep ediyorum." dedi.