Düğme Mantarlar


Selenyum, B vitaminleri, riboflavin, niasin ve antioksidan kaynağı olan mantar özellikle üst solunum yolu enfeksiyonları riskini düşürme konusunda etkilidir.

bagisiklik-2-custom


Badem


Stresin etkilerini azaltarak bağışıklık sistemini destekleyen bir besindir. Günde ¼ fincan badem tüketimi, günlük E vitamini ihtiyacınızın yaklaşık %50’sini karşılar.

bagisiklik-3-custom


Light yoğurt


Yapılan araştırmalar D vitamini düzeyi düşük olanların soğuk algınlığı ve gribe yakalanma riskinin yüksek olduğunu göstermiştir. Bu nedenle D vitamini yönünden zengin olan yoğurdun her gün yarım kase tüketilmesi soğuk algınlığına karşı direnci artırır.

bagisiklik-5-custom

Çay


Yeşil ya da siyah çay fark etmez; her ikisi de hastalıklarla savaşan polifenoller ve flavonoidler içerir. Bu antioksidanlar hücreye zarar veren serbest radikalleri ararlar ve yok ederler.

bagisiklik-6-custom

Tatlı patates


Havuç gibi antioksidan beta-karoten içerir. Ayrıca tatlı patates de yaşlanma sürecini yavaşlatan ve bazı kanserlerin riskini düşüren A vitamini içerir.

bagisiklik-7-custom

Greyfurt


Yüksek oranda C vitamini içeren greyfurt bağışıklık sisteminin aktivasyonunu artıran flavonoidler içerir.

bagisiklik-8-custom

Sarımsak


Sarımsak bağışıklık sistemini destekleyen antioksidanlar içerir. Sarımsağın daha etkili olmasını istiyorsanız hiç doğramadan pişirin ve böyle tüketin. Çünkü kükürtlü bileşikler doğranınca etkisini kaybeder.

bagisiklik-4-custom

Ispanak


C vitamini içeren ıspanak, vücudun yeni hücreler üretmesine yardımcı olan folat içerir. Ispanaktan daha fazla yararlanmak istiyorsanız çiğ ya da hafifçe pişirerek tüketin.

bagisiklik-9-custom

Lahana


Lahana glutamin kaynağıdır. Lahanayı sevmiyorsanız çorbalarınız ve yemeklerinize ekleyerek besin değerini artırabilirsiniz.

bagisiklik-10-custom

Brokoli


Brokoli, vücudu korumak için gereken A, B, C, D Vitamini ve glutatyon içerir.

bagisiklik-11-custom