Ek gıdalara başladıktan sonra bebekler için kahvaltı en önemli öğündür. Bu öğüne gereken özeni gösterirseniz bebeğiniz hem güne enerjik ve iyi beslenmiş bir şekilde başlar, hem de sağlıklı bir şekilde gelişimini sürdürür...

buyuk

Bebeğinizin ilk öğününü güçlü ve besleyici kılmak için pratik tarifler uygulayabilir, kazandığınız zamanla bebeğinize ve kendinize daha çok vakit ayırabilirsiniz. Bu süreçte dikkat etmeniz gereken, her zaman olduğu gibi bebeğinizin kahvaltılık malzemelere herhangi bir alerjik reaksiyon göstermemesidir...

Yoğurtlu omlet

yogurtlu

Malzemeler:
-1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
-1 tatlı kaşığı buğday unu
-1 tatlı kaşığı beyaz peynir
- 1 çay kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Peyniri püre haline getirin. Daha sonra tüm malzemeyi bir kapta toplayın ve çırpın. Zeytinyağını tavaya koyup ısıtın. Isındıktan sonra dilerseniz omlet, dilerseniz çırpılmış yumurta halinde pişirin.

Ihlamurlu kahvaltı

ihlamurlu

Malzemeler:
-1 yumurta
-Beyaz peynir veya tuzsuz lor peyniri
- 1 çay kaşığı ince çekilmiş ceviz
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Pekmez Ê Ihlamur
- Bebe bisküvisi

Yapılışı: Yumurtayı iyice haşladıktan sonra sarısını alın. Yumurtanın sarısı kadar beyaz peyniri, cevizi, zeytinyağını ve 1 tatlı kaşığı pekmezi karıştırıp püre haline getirin. Pürenin daha kıvamlı olması için içine birkaç parça bebe bisküvisi ekleyin ve yeniden püre haline getirin. Bu sırada demlediğiniz ıhlamuru süzün ve bu karışıma ekleyip iyice çırpın.

Avokadolu omlet

avokadolu

Malzemeler:
-1 yumurta sarısı
-1 adet avokado
- 1 tatlı kaşığı tepeleme buğday unu
- Yarım su bardağı süt
- Tuz
-1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
Avokadonun içini oyun. Daha sonra diğer malzemelerle avokadonun etli kısmını karıştırın ve yumuşayan avokadoyu püre haline gelinceye kadar ezin. Daha sonra zeytinyağını tavada ısıtıp karışımı ister omlet ister çırpılmış yumurta olarak bebeğinize afiyetle yedirin.