Sirha, beş sene önce tanıştığım günden beri benim için özel bir tutku oldu. 1983 yılında Lyon’da düzenlenmeye başlayan fuar Lyon’u tüm dünyaya tanıttı. Fuarda düzenlenen gastronomi yarışmaları adeta bir Oscar töreni havasında gerçekleşti.

shutterstock_147109613

Turizme katkısı büyük…


Sirha’nın Türkiye’ye girmesiyle senelerce gönüllü olarak takip edip, yurtdışı etkilerini ve kentlere kazandırdığı turist ve tanıtımı gördükten sonra böyle bir fuarın Türkiye’de ne kadar olması gerektiği daha iyi anlaşılıyor. Bir şehir düşünün ki, fuar zamanı nüfusunun üç katı turist ağırlıyor. İstanbulumuzun bu değerleriyle neler yapılabileceğini hayal edin. Sokak lezzetlerinin tanıtıldığı büyük holler, şehrin bir çok restoranında Sirha zamanı için hazırlanan tadım menüleri, şehrin tarihini anlatan canlı yayınlar, sanata bakışı ve bütün bunlarla beraber İstanbul için yapılan harika bir reklam…

bocuse_dor_gold_-_silver_-_bronze

Bu sene Sirha İstanbul’u dünyaya ve Türkiye’ye tanıtmak için nasıl stratejiler belirlememiz gerektiğini konuşmak için Sirha İstanbul Fuar Koordinatörü Abel Villemin, GL Event Genel Müdürü Gülperi Erkanlı ve Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter ile Nicole Restaurant'ta değerli şef Aylin Yazıcıoğlu’nun leziz tadım menüsünü yiyerek bir araya geldik…

royaume_uni_plat_viande

Şeflerimizi dünyaya tanıtacak


Dünyanın en prestijli gastronomi yarışması ‘Bocuse D’or' gibi yarışmalara şefler kazandıran bu fuar Türkiye’yi ve yetenekli şeflerimizi dünyaya tanıtmak için büyük fırsat… Biz de Sirha İstanbul Basın Danışma Komitesi olarak İstanbul’un gastronomi gelişimini daha da duyurabilmek adına Güneri Civaoğlu, Müge Akgün, Ebru Erke, Sermet Severöz, Burcu Aldinç ve Orkun Bulut’la bir araya geldik. Umarım kültür başkenti olan şehrimiz bir gün gastronominin de başkenti olmaya hak kazanır…

sirha