Deniz AYHAN/Sozcu.com.tr

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan Mart ayında Gaziantep'i ziyaret etmiş ve Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen hizmet alanlarını gezip memnuniyetini dile getirmişti.

Çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’ndan bilgi alan Bilal Erdoğan, Dülük Tabiat Parkı’ndaki Türkiye’nin en büyük biyolojik göletini de gezmişti. 

MEMNUNİYETLERİNİ DİLE GETİRDİ, BİLGİ ALDI

Erdoğan, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapımı devam eden projelerle ilgili Fadıloğlu’dan bilgi almıştı. Erdoğan, ayrıca Şahinbey Belediyesi tarafından hizmete sunulan, Güneykent Mahallesi’nde 180 bin metrekare alana sahip Güneykent Mesire Alanı, Şahinbey Parkı ve Beşyüzevler Sosyal Tesisi’ni gezmişti. Yaşar Torun Gençlik Merkezi’nde öğrenciler tarafından düzenlenen programa katılan Bilal Erdoğan, el sanatları yapan esnafın bulunduğu ve ‘Yaşayan Müze’ olarak hizmete sunulan Gümrük Hanı’nı ziyaret etmişti. Bilal Erdoğan'ın bu ziyareti, medyada 'teftiş' olarak yerini bulmuştu.



MECLİS'E TAŞINDI

Bilal Erdoğan'ın ziyareti CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, tarafından Meclis gündemine taşınmış ve Serindağ, İçişleri Bakanı Muammer Güler'e "Bilal Erdoğan hangi sıfatla teftiş yaptı?" diye sormuştu.


İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN CEVAP: VATANDAŞ ZİYARETİ

Serindağ’ın sorularına yaklaşık 6 ay sonra cevap veren İçişleri Bakanı Muammer Güler, “ziyaretin bir vatandaş ziyareti” olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Gaziantep iline yaptığı ziyaretin resmi bir yanının bulunmadığı, bir vatandaş olarak gezi programında yer aldığı, yapılan programlar esnasında belediyelerin yapmış olduğu faaliyetler ile hizmet alanlarını gezdiği, belediyelerin teftiş edilmesinin söz konusu olmadığı anlaşılmıştır.”