SÖZCÜ / ANKARA

TBMM'de ilk olarak CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in annesine ettiği ağır küfürlerle gündeme gelen, ardından kadın gazetecilere de hakaretler savuran ve Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla ikinci kez disiplin kuruluna sevk edilen AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, AKP'yi de karıştırdı.

BAŞBAKAN'IN AVUKATI

AKP'den üçüncü dönemdir milletvekilliği yapan Aslan, 35 kişinin yanarak can verdiği Madımak katliamını yapan sanıkların avukatlığını yapmış olan ve sonrasında Meclis'e giren isimlerden. Aslan aynı zamanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da avukatlığını yaptı.

KONUKLARINI DA ODADAN KOVUYOR

Zeyid Aslan, Genç'e ettiği küfürlerle gündeme geldi ancak Aslan'ın sadece gazetecilere ve milletvekillerine hakaret etmediği, aynı zamanda kendisine Meclis'teki makamına gelip sorunlarını anlatan ziyaretçilerine de hakaretler savurduğu hatta onları odasından kovduğu ortaya çıktı. Sözcü'ye konuşan ve Tokat Pazar Ziraat Odası Başkanı Yunus Taştan da, Aslan'a yaptıkları ziyarette odasından kovulduklarını hatırlatarak, o dönem basında da yer aldıklarını söyledi. Taştan, beraberindeki 20 muhtar ile bölgesinin milletvekili Zeyid Aslan'ı ziyaret etti. Taştan, Aslan'ın sorunlarını dile getiren muhtarlara, hakaret ettiğini ve sert cevaplarla odasından kovduğunu iddia etti. Ziraat Odası Başkanı yaşanan bu gelişmenin ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü ve sorunlarını ona anlattı.



BELEDİYE BAŞKANI OLMAK İSTİYORDU

Zeyid Aslan'ın İstanbul Fatih İlçesi'ne Belediye Başkanı olmak istediği, bu konudan Başbakan Erdoğan'ın da haberdar olduğu biliniyordu. Ancak Aslan'ın son dönemdeki agresif tavırları, parti içinde de bir çatlağa neden oldu.

AKP'Yİ KARIŞTIRDI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Bir milletvekilinin kadın gazetecilere söylediği cümleler ile ilgili olarak şunu belirtmek isterim ki; nedeni, gerekçesi ne olursa olsun ilke olarak yanlışa yanlış demek gerekir. Görevi haber yapmak olan kadın gazetecilere sarfedilen sözleri ve kullanılan üslubu; bir kadın, bir anne ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak kınadığımı belirtmek istiyorum. İnsanlar düşüncelerini birçok yol ve üslup ile ifade edebilirler. Aslolan; düşüncenin en temiz, en nezih ve en etkili kelimeleri seçerek nezaketle aktarılmasıdır” dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de bugün Parlamento Muhabirleri Derneği'ni kabul etti ve  olaya ilişkin üzüntülerini ilettikten hakarete uğrayan 4 kadın gazeteciyi aradı.

Çiçek, “Ben milletvekili arkadaşlarımıza verdiğim iftarda da söyledim, arkadaşlarımıza ‘Dilinizle oruç tutun’ dedim, her zaman da diyorum. Bu olaydan dolayı çok üzgünüm” dedi.

"ONUN ADINA ÖZÜR DİLİYORLAR"

Muhalefet milletvekillerinin "Terbiyesizliği ayyuka çıktı. Allah onu islah etsin" dediği Aslan, AKP'de de bir huzursuzluk yarattı. AKP'li milletvekilleri Zeyid Aslan'ın bu sözlerinden dolayı rahatsızlıklarını iletirken, gazetecilerden de onun adına özür diliyorlar.

DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik, AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın kadın gazetecilere yönelik kullandığı üslubu AKP'ye ve kendisine yakıştıramadığını söyledi ve Başbakan'ın talimatıyla Aslan'ın disiplin kuruluna sevk edildiğini bildirdi.