TBMM Genel Kurulu dün son yılların en küfürlü kavgasına sahne oldu. CHP’li Kamer Genç, kürsüde iken AKP’liler üzerine yürüdü.

Çıkan arbedede CHP’li Mahmut Tanal, AKP Grup Başkanvekili Ahmet Aydın’a yumrukla vurdu.



GENÇ’E KIZDILAR: CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Meral Akşener’den, geçen hafta Bakan Fatma Şahin’e sorduğu sorulara cevap alamadığını belirterek söz istedi. Kürsüde konuşan Genç’e AKP’liler tepki gösterince Akşener oturuma ara verdi. Genç, aradan sonra tekrar söz istedi ve kürsüye ikinci kez çıktı.

FRANSIZ OLURDUNUZ: Bakan Şahin’in Atatürk’ün adını kullanmadan Çanakkale Savaşı’nı anlatmasını eleştiren Genç, “Gaziantep’i Fransızlar işgal etmişti. Atatürk olmazsa ya siz Fransız vatandaşı olurdunuz ya da Osmanlı’da bir gerçek vardır hatırlatayım. Fesli bir adamın arkasından dört kadın giderdi. Atatürk’e bu kininiz nedir?” diye sordu.

ÖLDÜRÜRÜM SENİ: Genç kürsüde konuşurken AKP Tokat Milletvekili Zeyit Aslan, ayakta dinledi ve konuşmanın bitiminde kürsüye doğru yürüdü. Aslan, Genç’e “Öldürürüm seni pez….” diye bağırdı. AKP’li Doğan Kubat, Aslan’ı tutarken Genç eline aldığı su bardağıyla kendini savunmak istedi.

YUMRUK İNDİ: Genç CHP sıralarına doğru yürümeye çalışırken AKP’liler kürsünün önünde toplandı. CHP’li vekiller Genç’i korumaya aldı. Genel Kurulun ortasında 50-60 AKP-CHP vekil toplandı. Bu sırada ayrı ayrı itişmeler yaşandı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, itişme sırasında AKP Grup Başkanvekili Ahmet Aydın’a yumrukla vurdu. Aydın masanın üzerine düştü.

PİÇ KURUSU: AKP ve CHP’li milletvekilleri kavga sırasında karşılıklı “Şerefsiz, piç kurusu, pez…, A…K…, lan, si…g…” şeklinde küfür ettiler. Kavga başladığında TBMM Başkanvekili Meral Akşener, ‘arkadaşlar’ diye sesi kısılıncaya kadar bağırdı. Ancak kavga devam edince oturumu kapattı.

KAVGANIN AKTÖRLERİ: Genç’in sözleriyle çıkan kavgada AKP’den Zeyit Aslan, Metin Külünk, Yılmaz Tunç ve Ali Şahin’i arkadaşları zor sakinleştirdi. Kendisine hakaret edilen Külünk’ü 4 vekil kollarına girerek kulise çıkardı. Küfürlü, yumruklu kavga yaklaşık 10 dakika sürdü.

TBMM’nin sitesinde ilk anda yayınlanan tutanaklar, akşam saatlerinde kaldırıldı ve TBMM tarihinde bir ilke imza atıldı. 30 Nisan 2013 tarihli tutanakların kaldırılmasıyla Meclis, dün hiç çalışmamış gibi gösterildi.

TUTANAKLAR TBMM'NİN SİTESİNDEN KALDIRILDI

İŞTE OTURUMUN TUTANAĞI:





AKP'Lİ ASLAN'A KINAMA CEZASI
TBMM Genel Kurulu, AKP'li vekilin küfür ve ölüm tehditli saldırısının ardından yeniden başladı.
TBMM Genel Kurulu’nda oturumu açan TBMM Başkanvekili Meral Akşener, AKP’li Zeyid Aslan hakkında verilecek olan kınama cezasını oylamaya sundu.

Oylamanın ardından AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan’a kınama cezası verilmesi kararlaştırıldı.


GENÇ: AKP'LİLER BENİ HEDEF SEÇMİŞLER
Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Kamer Genç, Bakan Fatma Şahin'e yönelik söylediği 'Atatürk Cumhuriyeti kurmasaydı siz bilmem hangi tarikat mensubunun kaçıncı eşi olurdunuz' sözlerinin hakaret olmadığını, tarihi bir gerçeği vurguladığını söyledi.

Kendisine yönelik küfürlü ölüm tehditlerini tutanaktan okuyan Genç, söz konusu tutanağı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunacağını ifade etti.

AKP'nin kendisini hedef gösterdiğini, Başbakan Erdoğan'ın kendisi için ''müsvedde'' ifadesini kullandığını belirten Genç, şöyle devam etti:

''Ben kimseye hakaret etmedim. Tayyip Erdoğan bugün gruba verdiği talimat üzerine diyor ki 'Kamer Genç'i öldürün.' Türk halkı şunu bilsin ki bundan sonra Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimatla AKP'li milletvekilleri beni öldürmeye kalkacaklar. Zaten ellerinden gelse onlar beni diri diri yakacaklar.

Hepsi saldırdı bana. Benim başıma bir şey gelirse bunun tek sorumlusu Tayyip Erdoğan'dır. AKP'liler beni hedef seçmişler. Ama benim de seven insanlarım var. Benim de çoluk çocuğum var, akrabalarım var. Benim çevremdeki insanlar öcümü alırlar.''

AKP'Lİ ASLAN: ŞAHSIMA YAKIŞMADI
AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e yönelik kullandığı küfürlü ifadelerin yakışık olmadığını belirterek, "Meclise de yakışmadı şahsıma da yakışmadı" dedi.

Aslan, "Bunlar yakışık alan sözler değil, yakışmadı; Meclise de yakışmadı şahsıma da yakışmadı" diyen Aslan, "Söylediğiniz için pişmanlık duydunuz mu?" sorusuna, "O cümlelere taşımayalım. Cümlemi söylüyorum; bunlar şahsıma da Meclis’e de yakışan sözler değil" dedi.

Aslan, kınama cezası verilmesinin Meclis’in takdiri olduğunu ve buna bir şey diyemeyeceğini söyledi. Aslan, konuyla ilgili olarak, AK Parti Grup Başkanvekilleri ile görüşmediğini belirtti. Aslan, "İçtüzük gereğince yapılması gereken ne varsa, elbette Meclis onu yaptı ve yapmalıdır" diye konuştu.