DENİZ AYHAN/ANKARA

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 24 Kasım tarihinde Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili "Yanlışı Rus pilotlar yaptı. Tabii ki yönetici yapmadı" derken, Aktroll'ler organize bir şekilde Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal'ı suçladı. 

FOTO:DHA Aktrollerin yeni hedefi Hava Kuvvetleri Komutanı Orgenenal Abidin Ünal (sağdan birinci) oldu.


AKP'nin paralı hesapları olarak bilinen Aktroll hesaplarından dün akşam itibariyle organize şekilde "Krizin sorumlusu Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal'dır" denildi.

Aktroll'ler yazdıkları mesajlarında Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı zor durumda bırakmak için Rus uçağını düşürme emrini verdiğini söylediler; Erdoğan'ın 'tehlike varsa uçak vurulabilir' dediğini ama kesinlikle 'vurun' demediğini savundular.

ERDOĞAN RUS PİLOTLARI SORUMLU TUTMUŞTU


Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçağın düşürülmesinden hemen sonra yaptığı açıklamada "Aynı ihlal bugün yapılsa Türkiye yine bu karşılığı vermek durumundadır" demişti.

Önceki gün ise “Bu yanlışı kim yapıyor? Tabii ki yönetici yapmıyor. Uyarılara kulak asmayan, uyarıları duymayan oradaki pilotlardır. Bu durumda bizim pilotlarımız da elbette görevlerini yapmak durumunda. O da angajman kurallarının çalıştırılmasıdır. Ama netice itibarıyla, uyarılara aldırmayan ya da uyarıları duymayan bir pilotun yanlışı sebebiyle meydana gelen bir hadisenin, iki ülkenin stratejik ilişkilerine fatura edilmemesi gerekir. Hadiseyi ikili ilişkilere fatura etme eğilimleri, gerçekten bizleri de üzmüştür" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise "Bizim ordumuz işini yapmıştır hava sahasını korumuştur" demişti. 

SELVİ: RUS UÇAĞI TUZAK MIYDI?


Son olarak AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak Gazetesi'nin yazarlarından Abdülkadir Selvi, 8 Aralık'taki köşesinde “Rus uçağı tuzak mıydı?” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Selvi yazısında, "Yüzde 49.5′le iktidar olan Ak Parti, yeni dönemde Rusya krizi ile baş başa bırakılmak mı istendi? Can alıcı soru şu: Rus uçağının düşürülmesiyle Türkiye’ye tuzak mı kuruldu?” diye sormuştu. 

Son olarak Aktroll de Rus uçağının düşürülmesinin tuzak ve Erdoğan'ı yıpratmaya yönelik olduğunu savunarak harekete geçti.

Aktroll hesaplarından atılan bazı tweetler şöyle:


-Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal'a verilen yetki ve emir 'Tehlike Varsa Vurulabilir' ama kesinlikle 'Vurun' değil.

-Reis Hava Kuv.de başta org. Abidin Ünal olmak üzere pilotuna kadar bu kumpası hazırlayanlara #Hoşçakal diyecek

-Komutan Abidin Ünal, niyeti ne olursa olsun şu anda Liderimizi düşürdüğü bu durum hakkında açıklama yapıp, sorumluluk örneği göstersin.

-Abidin Ünal da kim oluyor ki Reis'e sormadan uçak düşürüyor!
✔Oyun yok
Milletimiz her daim devletimizin yanındadır!

-Hava Kuv Kom. Abidin Ünal "CB ve BB yi yıpratmaya hakkınız yok..Uçagi vurabilirsiniz demiş olsalar bile vurun demediler....neden vurdunuz"

-Abidin Ünal yaptığın işgüzarlık cezasız kalmaz onurun varsa İSTİFA ET!!! ya da Reis icabına bakar bekle ve gör!

-Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal Paşa askeri ve bürokratik rezalete imza atarak Reis'i, Hoca'yı ve ülkeyi zor duruma soktu. Nokta!