Babası diplomat Zeki Kuneralp, Ali Kemal'in ikinci oğlu olan Sinan Kuneralp, İngiltere'nin AB'den ayrılma kampanyasının başını çeken Boris Johson'a yönelik çok sert eleştirilerde bulundu.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; tarihçi ve yayıncı Kuneralp, Johnson'ın önceden Türkiye'nin AB'ye girmesine destek verdiğini ve Türk yanlısı olduğunu söyledi.

Johnson'ın Londra Belediye Başkanlığı için kampanya yürüttüğü sırada güçlü bir şekilde Türk oyları için propaganda yaptığını anlatan Kuneralp, "Londra'da birkaç yüz Türk vardır ve o Türk kartını oynuyordu. Eminim ki tüm Londra Türkleri ona oy verdi" dedi.

68 yaşındaki Kuneralp, Johnson'ın Türkiye'nin AB'ye girmek üzere olduğu ve İngiltere'nin Brüksel ile ilişkilerini kesmezse, bu durumun katil ve teröristlerin İngiltere'ye akın etmesine yol açacağı tezlerini yerden yere vurdu. Kuneralp, Johnson'ın Türk kökenlerine yaklaşımının "çok dürüst" olmadığını söyledi.

Boris Johnson'ın "77 milyon Türk'ün ve Türk kökenlinin hiçbir kontrolden geçmeden buraya geleceğinin nasıl bir durum yaratacağını hayal edemiyorum" açıklamasına da değinen Kuneralp, "Bu yorumlar çok saçma. Bilgilerinin doğruluğunu teyit eden bir elemanı yok mu? 77 milyon Türk, Britanya'ya mı gelmek istiyor? Hayır. Gelmeyecekler. Burada işleri var ve burayı seviyorlar" dedi.

Kuneralp, emekli büyükelçi kardeşi Selim Kuneralp'in Johnson'ın babası Stanley Johnson (Boris Johnson'ın siyasetçi babası) ile bir öğle yemeğinde konuya değineceğini ve Boris'in tonu biraz düşürmesi gerektiğini söyleyeceğini de sözlerine ekledi.