Tuğgeneral Ahmed Asiri, El Arabiya televizyonuna yaptığı açıklamada, IŞİD'e karşı hava operasyonlarını yürüten uluslararası koalisyonun Suriye'de IŞİD'e karşı muhtemel kara operasyonuna Suudi Arabistan'ın katılmaya hazır olduğunu açıkladı.
"HAVA HAREKATI YETERLİ DEĞİL"
Asiri, "Eğer koalisyon yönetimi de aynı fikirdeyse, Suudi Arabistan mücadeleye katkı koymak istiyor, çünkü hava operasyonlarının ideal çözüm olmadığına inanıyoruz. Hava ve kara operasyonları birlikte yürülmeli" dedi.
Suudi Arabistan 2014'den beri Suriye'de IŞİD'e karşı yürütülen hava operasyonları koalisyonunda yer alıyor. Ayrıca Suudi Arabistan'ın Suriye'deki Esad rejimine karşı muhaliflere destek verdiği biliniyor.
FOTO:DHA- Geçtiğimiz günlerde yapılan Suudi Arabistan ziyaretine Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da katılmış ve muhataplarıyla görüşmeler gerçekleştirmişti.HULUSİ AKAR DA GÖRÜŞMÜŞTÜ
Suriye'ye kara harekatına hazırlanan Suudi Arabistan'a yapılan son Türkiye heyeti ziyaretine Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da katılmış ve özel görüşmeler gerçekleştirmişti.

