Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bülent Arı Mart ayında katıldığı bir canlı yayın programında “Okuma oranı arttıkça beni hafakanlar basıyor, ben her zaman cahil halka güvendim” demiş ve skandal yorumlara imza atmıştı.  Kamuoyunda yoğun eleştirilere neden olan Arı, yıllardır görev yaptığı Sabahattin Zaim Üniversitesi'nden istifa etmek zorunda kalmıştı. Bülent Arı'nın Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Denetleme Kurulu üyeliğine atandığı ortaya çıktı. YÖK'ün internet sitesindeki bilgilere göre Prof. Dr. Bülent Arı, 29 Kasım 2016 tarihinde YÖK Denetleme Kurulu üyesi olarak göreve başladı.

KILIÇDAROĞLU “GERiZEKALI” DEMİŞTİ


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da “Cahil halka daha çok güveniyorum” diyen Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Arı'ya sert sözlerle yüklenmiş
“Nasıl okumuş, nasıl profesör olmuş. Hani gerizekalı desem adama hakaret etmiş olurum. Geri zekalılığın da bir düzeyi var” diye tepki göstermişti.

BÜLENT ARI KİMDİR?


ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olduktan sonra 1988-1993 yılları arasında Ulaştırma Bakanlığı ve TÜBİTAK Dış İlişkiler dairelerinde uzman olarak çalıştı. Bilkent Üniversitesi Tarih Bölümü'nden 1996'da master, 2003 yılında doktora derecesini aldı. 1998-99 yıllarında Leiden Üniversitesi'nde misafir öğrenci olarak bulunup Hollanda arşivlerinde araştırma yaptı. 2001-2007 yıllarında Çankaya Üniversitesi, 2007-2010 yıllarında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev aldı. Osmanlı diplomasisi, Osmanlı-Avrupa İlişkileri, Osmanlı denizciliği, Akdeniz tarihi ve deniz hukuku üzerine yayınlanmış makale ve Hukuk Tarihi, Nümizmatik, Türkiye'de Moğol Araştırmaları ile Osmanlı-Hollanda İlişkileri konularında editörlüğünü yaptığı kitapları bulunmaktadır. 2009-2019 yılları için Genelkurmay Askeri Tarih Komisyonu Yürütme Kurulu üyeliğine seçilen Arı, Nisan 2010'da Dolmabahçe Sarayı Müdürlüğü, Aralık 2011'de Milli Saraylar Müzecilik ve Tanıtım Başkanlığı'na tayin edildi. 2014-2016 arasında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde Rektör Yardımcılığı yapan Prof. Dr. Bülent Arı, 29 Kasım 2016 tarihinde YÖK Denetleme Kurulu üyesi olarak göreve başladı.

[old_news_related_template title="Profesör Bülent Arı'dan olay sözler..." desc="'Ülkeyi ayakta tutmak için cahil nesil lazım' diyen Rektör Yardımcısı Bülent Arı istifa etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/03/22/istifa1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/bulent-ari-istifa-etti-1148708/"]