Mardan Palace Hotel'i alacakları karşılığında devralan Halkbank, tesisi 10 yıllığına Titanic Hotels grubuna kiralamasının ardından otelin alacaklıları harekete geçti.

KİMDEN ALACAKLARI VARSA ONLARA MÜRACAAT ETSİNLER

Oteli devralan Titanic Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, Mardan Palace Hotel'in geçmiş dönem işçiler de dahil alacaklarıyla ilgileri olmadığını söyledi. Aygün, "Alacaklı olanlar kimden alacakları varsa onlara müracaat etmeleri gerekiyor, bizimle alakası yok. Halk Bankası oteli haciz yoluyla almış ve biz de Halk Bankası'ndan kiraladık. Alacaklıların bizimle hiç bir alakası yok." dedi.

İŞÇİLER MAĞDUR

İşçiler, 6 aylık birikmiş maaşlarının yanı sıra kıdem tazminatlarının ve fazla mesai ücretlerinin yatırılmadığını belirtirken Mardan Palace Otel’in toplamda 500’e yakın işçiye 16 milyon lira borçlu olduğunu aktardı. İşçiler adına açıklama yapan avukat Erhan Baban, işçilerin 10 yıldır Mardan Palace Otel’de çalıştığını ancak 1 yıl önce otelin iflasını açıklamasıyla tüm otel çalışanlarının işten çıkarılarak 6 aylık maaşlarının, kıdem tazminatlarının ve fazla mesai ücretlerinin ödenmediğini belirtti.

Baban, “Banka tarafından el konulan otelin, en son Titanic Grup tarafından satın alındığını öğrendik. İşçilerin alacaklı olduğu toplam tutar 16 milyon lira civarında, Titanic Grup’a bağlı bir otel için komik bir rakam fakat bu durumu çözmek yerine ödeme yapmayı reddediyorlar, bizler de sesimizi duyurmaya çalışıyoruz” diye konuştu.