İstanbul Emniyeti’ne bağlı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Tahtakale’de elektronik eşya ve cep telefonu parçası satan bazı iş yerlerinde, “gümrük beyannamesi” olmayan ürünler satıldığını belirleyince harekete geçti.

“ANİ BASKINLAR YAPILDI”


Kaçak yollarla getirilen ürünlerin satıldığını tespit edilen 22 iş yerine ani baskınlar yapıldı. Şüphelilerin kaçmaması ve dükkanlardaki kaçak ürünlerin farklı depolara aktarılmaması için Kaçakçılıkla Mücadele, Havacılık, Çevik Kuvvet, Önleyici Hizmetler, Güven Timleri, Turizm Şube Müdürlüklerinden 250 polis operasyon için görevlendirildi. Operasyon için zabıta ekipleri, Vergi Dairesi ve SGK görevlileri de destek verdi.

“65 BİN KAÇAK ÜRÜN”


İş yerlerinden ürün çıkarılmasına izin vermeyen polis ekiplerine her yeri didik didik aradı. Yapılan aramalarda 65 bin parça kaçak ürün ele geçirilirken 15 şüpheli gözaltına alındı. Ele geçirilen ürünlerin piyasa değerinin 3 milyon 500 bin lira olduğu öğrenildi.

MİLYONLARCA LİRA CEZA


Gözaltına alınan şüpheliler ve 16 iş yeri hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefetten işlem yapıldı. Polis ekiplerince yapılan işlemlerin ardından serbest bırakılan şüpheliler hakkında idari para cezası uygulandığı da öğrenildi. Ayrıca kaçak ürün satan firmalara Vergi Dairesi müfettişlerinin de milyonlarca lira ceza yazdığı belirtildi.