Hakim ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) yaz kararnamesi ile atanan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) Cumhuriyet Başsavcısı Metin Sarıhan ve İstanbul BAM Başkanı Murat Boylu görevlerine başladı. İstanbul BAM Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu’nun emekliye ayrılması ve İstanbul BAM Başkanı Hayri Kaynar’ın Yargıtay’a atanması ile göreve başlayan yeni Başsavcı ve Başkan için devir teslim töreni düzenlendi.

‘BİR SAATTE EMEKLİ OLDUM’


Emekliye ayrılan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, görevini İstanbul Anadolu Adalet Sarayı Başsavcıvekili Metin Sarıhan’a devrettiğini belirterek, “20 Temmuz 1979 yılında stajer hakim olarak İstanbul Adliyesi'nde göreve başladım. Sırasıyla Erzincan, Çankırı, Kahramanmaraş ve 1991 yılından beri İstanbul'da, aşık olduğum İstanbul'da bu kutsal ve güzel göreve devam ettim. 17-25 Aralık döneminde bütün arkadaşlarımızla zorlu bir sınav  verdik. 15 Temmuz hain darbesini de yaşadık. Darbeden sonra göreve İstanbul bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı olarak devam ettim. 16 ya da 17 aylık bir çalışma sürem de alabilirdi. Fakat şartlar gerektiği için, bazen de emekli olmakta fayda var. Ailemle birlikte karar verdik. Ve emekliliğimizin ikinci günü. Tabi duygusal bir durum söz konusu. 40 sene kolay değil. Ama cesaretle 10 dakikada karar verdik, 10 dakikada değerli eşim onadı.Ve bir saatte de emekli olduk” ifadelerini kullandı.

[caption id="attachment_2544397" align="aligncenter" width="1000"]FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ[/caption]

HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ


İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Metin Sarıhan ise atama kararından gurur duyduğunu belirterek, yargı camiasına hayırlı olmasını diledi.
Yargıtay’a atanan eski İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Hayri Kaynar, göreve atanan Murat Boylu’ya başarılar dileyerek, “Bundan sonraki dönemde inşallah Bölge Adliye Mahkemesi bıraktığımız yerden devam edecek. Daha da iyi çalışmalara imza atacaklar” diye konuştu. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Murat Boylu, “İnşallah kendilerini mahcup etmeyeceğiz. Elimizden geldiği kadar gayret göstereceğiz” dedi.

KORUMASININ ADI ADNAN OKTAR SORUŞTURMASINA KARIŞMIŞTI


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adnan Oktar grubuna yönelik yürütülen operasyonda İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun korumalığını yapan polis memuru Özdemir Uygun gözaltına alınmış ve adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Bu olay sonrası yazılı bir açıklama yapan Hadi Salihoğlu, emekliliği için dilekçe verdiğini duyurmuştu.