Burdur'da sabahın ilk saatlerinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

[old_news_related_template title="İBB'de korkutan deprem tartışması!" desc="Beylikdüzü’nün deprem tehdidi altındaki Gürpınar Siteler bölgesinde kentsel dönüşüm için CHP’li ilçe belediyesi tarafından başlatılan plan çalışması İBB engeline takıldı. 2 yıldır komisyonda bekleyen plan değişikliğini AKP grubu “nüfus ve yapılaşma arttırılıyor” diyerek reddetti. CHP “Bölgede deniz kumu ile yapılmış binalar var. Bugün deprem olsa 5-6 bin kişinin öleceği tahmin ediliyor. Artık sorumluluk bizde değil” uyarısında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/gurpinar_16_9_1531560263.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/ibbde-korkutan-deprem-tartismasi-2520674/"]

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE), depremin Burdur'un Yeşilova ilçesine bağlı Kavak köyünde, yerin 5 km derinliğinde kaydedildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise depremin büyüklüğünü 4.6 olarak ölçerken yerin 7 km derinliğinde gerçekleştiğini belirtti.

Depremin ardından can veya mal kaybının olup olmadığına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.