Profesör Çapan'dan alınan 50 bin Dolar ve 80 bin TL’nin, Seda Sular'ın banka hesabından çete elebaşına gönderildiği sırada polisin devreye girerek parayı bankada bloke ettirerek kurtardığı öğrenildi. Seda Sular’ın da olduğu çetenin kendilerine polis süsü vererek, çok sayıda vatandaşı dolandırdığı ortaya çıkmıştı.

[old_news_related_template title="İnternet fenomeni kadın dolandırıcılıktan gözaltına alındı" desc="Sosyal medyada söylediği şarkılarla tanınan internet fenomeni Seda S. telefon dolandırıcılığı operasyonunda gözaltına alındı. Şarkıları sosyal medya üzerinde milyonlarca kez izlenen Seda S.'nin birlikte gözaltına alındığı çetenin milyonlarca liralık dolandırıcılık yaptığı öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/sosyal-medya-haberi-1_16_9_1527009552.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/internet-fenomeni-kadin-dolandiriciliktan-gozaltina-alindi-2423285/"]

Çeteye operasyon düzenleyen polis 10 kişiyi gözaltına alırken, mağdurlar da ortaya çıkmaya başladı. O mağdurlardan biri de İstanbul Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalışan, Yeditepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinde kurucu dekanlık yapan,  İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü kuran Profesör Cevat Çapan'dı.

PARALARI FENOMEN KADIN TESLİM ALMIŞ

İddialara göre, Çapan’ı 13 Mart 2018 günü arayan çete üyeleri, kendilerini polis olarak tanıttıktan sonra, banka hesaplarındaki paranın terör örgütleri tarafından kullanıldığını, paraların inceleneceğini, paraları bankadan çekerek incelenmek üzere kendilerine verilmesini istedi.

Çete üyesinin sözlerine inanan Çapan, bir bankadaki 50 bin Doları çekerek eve gelen kuryeye verdi. Ardından başka bir bankadan çektiği 80 bin lirayı da kuryeye götürdü teslim etti. Çeteyi takibe alan polis, şüpheliler arasındaki hareketliliği tespit ederek araştırma yaptı.Yapılan araştırmada, çete üyelerinin Cevat Çapan’ı dolandırdıkları, aldıkları parayı da Seda Sular'a teslim edildiğini belirledi.

HESAPLAR BLOKE EDİLDİ

Seda Sular’ın da parayı Şanlıurfa'daki çete elebaşı M.T'nin hesabına gönderdiği belirlendi. Yapılan tespitler üzere harekete geçen polis, bankayla temasa geçerek hesaptaki parayı bloke etti. Cevat Çapan’ı da bilgilendiren polis kurye H.Y.’yi ara operasyon da gözaltına almıştı.