Şehir ışıklarından uzak noktalar dün gökyüzü aşıklarının toplanma noktası oldu. Gökbilimcilerin yılın önemli gök olayları arasında gösterdiği Perseid meteor yağmuru, dün gece zirve yaptı.

Dubai'de meteor yağmurunu izlemek isteyenler çöl alanlarına akın etti. Foto: Epaaa Dubai'de meteor yağmurunu izlemek isteyenler çöl alanlarına akın etti. Foto: Epaaa


TÜRKİYE'DEN DE İZLENDİ

Türkiye'de de gökyüzü tutkunları şehir ışıklarından uzak notkalarda bu gök olayını izlemeye koyuldu. İstanbul'daki gökyüzü aşıkları Şile dolaylarında bu meteor yağmurunu izlerken. Antalya Kaş'ta da birçok kişi toplanarak bu önemli olayı izledi.

Çekya'da da meteor yağmuru güzel manzaralar oluşturdu. Foto: Epaaa Çekya'da da meteor yağmuru güzel manzaralar oluşturdu. Foto: Epaaa


METEOR YAĞMURU İLK NE ZAMAN GÖRÜLDÜ?

“Perseid (Meteor) Yağmuru ilk olarak 1992 senesinde 26 kilometre çapında Swift Tuttle kuyruklu yıldızı uzaya kalıntılar bıraktı. Dünyanın Güneş etrafından döndüğü zaman bu bulutsu kalıntılara denk geliyor. Bu olay Kuzey Yarımküre’de Temmuz ve Ağustos aylarından gerçekleşiyor.

Meteor yağmuru Üsküp'ten de rahatlıkla izlendi. Foto: Epaaa Meteor yağmuru Üsküp'ten de rahatlıkla izlendi. Foto: Epaaa