Vay arkadaş! AKP seçim müjdesi verdi; “Park yapacağız” dedi, millet sevindi.  Olması gereken zaten bu değil mi? Hayret, 16 yıldır yeşil alanların tamamını betona gömen parti birden yeşilci kesildi. Faiz artışından sonra zaten inşaat nalları dikti. Oraya plaza dikse kime satacak ki?

* * *

Üçüncü Havalimanı’nı açmak için en az 8 milyar dolar değerindeki Atatürk Havalimanı yıkılacak. Yatırımlar çöp olacak. Paranın lafı olmaz... Zenginiz biz! İki seçim geliyorsa hepimiz yeşilciyiz... Önce park yaparsın, oyları toplasın. Sonrasında duruma bakarsın. Bir gece ansızın torba yasa, Meclis kararı, kararname... Artık hangisine denk gelirse... Yavaş yavaş yıkarsın!

 * * *

Köşeye bir AVM, yanında otopark, ucuna cami... Dükkân, kafeterya, restoran derken bir bakmışsın ortasından altı şerit otoyol geçmiş. Bitişiğine benzinci oturmuş. Otel, motel, kültür merkezi, valilik, polis evi, şehir hastanesi... Deniz tarafı zaten komple kapalı... Birileri oraya köşk yaptı! Şurası rezidanslara ayrıldı... Peki, parktan elde ne kaldı? Ankara, Atatürk Orman Çiftliği de bir şey hatırlatmadı mı?

 * * *

Amerika’daki Central Park’ı örnek gösteriyor. Adı üstünde, o park tam şehrin göbeğinde. New York’un Taksim’inde... Gidin bakın bizim Taksim Meydanı’na, İstiklal Caddesi’ne... İçler acısı hali yakar yüreğinizi... Adamlar yeşili yok etti, yerine yeşil halı serdi.  Her yere beton döküp üzerine saksı yerleştirdi.

 * * *

İstanbul’un devrik belediye başkanı Topbaş açıklamıştı. Merter’e devasa bir park yapılacaktı. Başbakan ile görüşüp desteği almıştı. Proje sessizce iptal edildi. İstanbul’da denizi doldurup gökdelen pazarladılar. Bursa Santral Garajı’nı kent meydanı parkı yapacağız diye yıkıp, Kent Meydanı adında AVM yaptılar.

 * * *

Atatürk Orman Çiftliği’ne mahkeme kararını dinlemeyip saray kurdular. Ortasından yol geçirip, etrafını belediyeye devrettiler. Ali Sami Yen Stadı’nı yıktılar, kuleler diktiler. Yıllar boyunca Bahçeşehir göleti iki katına çıkarılıyor diye reklam yaptılar. AKP’li Başakşehir Belediyesi, gölet çevresinde yeni yapılaşmanın önünü açacak proje hazırladı. Gölet de özelleştirildi!

 * * *

Kısaca bu park işi, bırakın sevindirmeyi beni hiç heyecanlandırmadı. Hatta içimi acıttı. Hayalimde mangal yakan beyaz atletli dayılar, top tepişen Suriyeliler, gül satmaya çalışan teyzeler... Adını da “Millet Bahçesi” koyunca benim aklıma milletin sarayı geldi. Sahi Sayın Yeşilci; Yapılırken binlerce ağacın kesildiği Marmaris’teki yazlık saray hâlâ bitmedi mi?

sozcu-banner-1