Devlet desteği ile barınma ihtiyacını karşılamak isteyen öğrenciler KYK yurt başvurusu yapıyor. Her yıl benzer dönemlerde yapılan başvurularla ilgili süreç ise E Devlet Kapısı üzerinden takip edilebiliyor. Peki E Devlet'te KYK yurt başvurusu nasıl sorgulanır? KYK Yurt başvuru süreci nasıl ilerler? Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre başvurular 19 Ağustos günü başlayacak ve 26 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Başvurular KYK’nın resmi internet sitesi üzerinden e-Devlet uzantısı ile yapılacak.

İşte, Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklama:

Sevgili öğrenciler T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurt başvuruları 19 Ağustos'ta başlıyor. 26 Ağustos'a kadar başvurularınızı “Dijital Türkiye” (e-Devlet) üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

- e Devlet Kapısı'na T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın.
- Sağ üst kısımdaki arama çubuğuna "Yurt Başvurusu" yazın. (Direkt linki aşağıda bulabilirsiniz.)
- Açılan ekranda yurt başvurunuzu görüntüleyebilirisniz

KYK YURT BAŞVURUSU SORGULAMA EKRANI



KYK YURT BAŞVURUSU SORGULAMADAN HANGİ BİLGİLER YER ALIR?

- Başvuru Türü
- Asıl Kayıt Tarihi
- Genel Yurt Bölüm Adı
- Genel Yurt Yedek Sıra
- Özel Yurt Bölüm Adı
- Özel Yurt Yedek Sıra
- Tebliğ Tarihi
- Yurt bölge-Bölüm Adı
- Durum

KYK YURT BAŞVURU SÜRECİ

1. Yükseköğretim Kurumları Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra e-devlet portalı üzerinden yapılmaktadır. Normal öğrenim süresinde öğrenimlerini tamamlayamayan öğrencilere bir öğretim yılı daha yurtlarda barınma imkânı sağlanır, bu öğrenciler ara sınıf öğrencileri ile birlikte başvuru yapacaklardır.

2. ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yükseköğretim programına yerleştirilen öğrenciler, Özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisansüstü öğrencileri, yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler,Başvurularını Genel Müdürlükçe belirlenecek süre içinde e-devlet portalı üzerinden yapacaklar.

3. Değerlendirme sonuçları; KYK'nın internet sayfası http://sonuc.kyk.gov.tr adresinden duyurulmaktadır.