İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan'ın ilk iftarında, Sultanbeyli Yavuz Selim Mahallesi'nde, Hanife-Bilal Ayhan çiftinin evine konuk oldu. İmamoğlu, Ayhan çifti ve kızları Kader, Tuğba ile oğulları Umut Eren ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. İmamoğlu ve Ayhan Ailesi su, zeytin, hurma, yoğurt, çorba, kuru fasulye ve pilavdan oluşan menüyle iftarlarını açtı. İmamoğlu, YSK'nın resmi olarak açıklamadığı İstanbul seçimlerinin iptali yönündeki kararıyla ilgili ilk görüşlerini de iftar sofrasında açıkladı. İBB Başkanı, sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan açıklamasında şunları söyledi:

RAMAZAN, TÜM TÜRKİYE'YE HAYIRLAR GETİRSİN

"Ablacığım, teşekkür ederiz. Bak, orucumuzu açtık. İstanbul Sultanbeyli'den başladık, Silivri'ye kadar gideceğiz. Bu Ramazan, senin duanla uğurlu gelecek bütün memlekete, İstanbul'a. Bana evinizi açtığınız için ağabeyime, sana teşekkür ediyorum. 2 güzel arkadaşıma, yakışıklı oğluma, hepsine teşekkür ediyorum. Gündem yoğun ya, insanlar arıyor, soruyor İmamoğlu nerede? İmamoğlu burada, İstanbul'da, Sultanbeyli'de. Murat kardeşime dedim ki beni samimi bir sofraya al götür. Sağ olsun Ayhan başkanımla beraber, beni buraya getirdiler. Buradayız, mutluyuz. Vatandaşlarımızın, herkesin Ramazan'ı mübarek olsun. Herkesin Ramazan'ı inşallah en güzel duygularla, çoluğuyla çocuğuyla, mutluluk ve sevgi içerisinde geçsin. Bu Ramazan, Türkiye'ye hayırlar getirsin inşallah. Duamız odur. İstanbul'a, Türkiye'ye hatta dünyaya güzellikler getirsin. Bol bereket olsun. Ekonomik sıkıntılar, işsizlik var. Problemler var. Beraber aşacağız. Moralle aşacağız."

HEP BERABER UMUDU TAŞIYACAĞIZ

"Bu akşam, benimle ilgili bir kararı herkes merak ediyor. Bunun da farkındayım. Ben de bazı duyumlar alıyorum. Bazı yayınlar yapıldı. Ama YSK'nın kararını, gerekçeli kararını açıklamasını bekleyeceğim. Ondan sonra beni bekleyin. Bu akşam size geniş geniş fikirlerimi anlatacağım. Hiçbir endişeniz olmasın. Ben, her anımı bu şehrin güzel insanlarıyla paylaşacağıma en başta söz vermiştim. Onun için bu sofrada sizlerle selamlaşma ihtiyacı hissettim. Açıklama yapılsın, en güzel noktasında İstanbul'un sizlere düşüncelerimi anlatacağım. Her şey çok güzel olacak benim vatandaşlarım, benim güzel insanlarım. Her şey çok güzel olacak. Hiç umudunuzu yitirmeyin. Birileri yanlış yapacak, eksik yapacak, hatalar yapacak, çok kötü işlere karışacak ama biz, hep beraber umudu taşıyacağız. Her şey çok güzel olacak. Herkese afiyet olsun. Allah kabul etsin. Sofralarınıza bol bereket. Bütün Türkiye'ye, 82 milyon güzel insana bol bereketli günler diliyorum. Ben şanslıyım, bugün 2 güzel hanımefendi eşlik ediyor bana. Ağabeyim ve ablamın güzel evlatları ve yakışıklı oğulları, çok teşekkür ediyorum onlara. Sultanbeyli'den selam olsun hepinize."

VATANDAŞLARDAN SLOGANLI DESTEK

İmamoğlu'nun iftarını açtığı evin önüne toplanan yüzlerce vatandaş, İmamoğlu'na, 'Ekrem Başkan', 'Durma ilerle bu halk seninle', 'Çalışa çalışa kazanacağız' ve 'Hak, hukuk, adalet' sloganlarıyla destek verdi.
İmamoğlu'nun evden çıktığını gören vatandaşlar, İBB Başkanı'na, 'Güzel günler göreceğiz çocuklar' ve 'İzmir' marşlarıyla desteklerini sürdürdü. Kalabalık arasından zorlukla aracına binebilen İmamoğlu, vatandaşlara, 'Her şey çok güzel olacak. Umudunuzu yitirmeyin. Hakkınızı helal edin' şeklinde karşılık verdi.

BEYLİKDÜZÜ'NDE AÇIKLAMA YAPACAK

İmamoğlu daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada  "Değerli hemşehrilerim, kıymetli yurttaşlarım; YSK’nın İstanbul Seçimleri ile ilgili aldığı karara ilişkin ayrıntılı açıklamamı saat 22:30’da Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nde yapacağım" dedi.