Corona virüsü (Covid-19) salgınında vaka sayılarının artışa geçmesi ile birçok ülke tedbirleri yeniden sıkılaştırıyor. Azerbaycan'da 2 Aralık'ta sona ermesi beklenen karantina uygulamasının 28 Aralık’a kadar uzatılması kararlaştırılırken, ek tedbirler de getirildi.

Bakanlar Kurulu tarafından yapılan açıklamada Şeki, Lenkeran şehirleri ile Gah, Zagatala, Bilesuvar, Celilabad, Masallı, İsmayıllı, Guba, Haçmaz ilçelerinde 7 Aralık’a kadar sert karantina tedbirleri uygulanacağı bildirildi.

Bakü metrosunda yolcu taşımacılığına yönelik kısıtlamalar 28 Aralık'a kadar uzatılacak, 21 Kasım ve 28 Aralık arasında toplu taşıma faaliyetleri cumartesi ve pazar günleri ülke genelinde askıya alınacak ve aynı tarihlerde cumartesi ve pazar günleri yalnızca eczaneler ve marketler müşteri kabul edebilecek.

Ayrıca 21 Kasım'dan itibaren karantinanın geçerlilik süresi boyunca ülkenin tüm iç ve dış mekanlarında tıbbi maske kullanımı zorunluğu getirilecek ve kurallara uymayanlara cezai yaptırım uygulanacak. (İHA)

[old_news_related_template title="Şimdilik resmi aşımız belli oldu: Milyonlarca doz CoronaVac geliyor" desc="Türkiye Çin'in Sinovac Biotech şirketinden ilk etapta 10 milyon doz corona virüsü aşısı almak üzere. Aşının faz 2 çalışmalarının sonuçları dün açıklanırken aşı Çin'de hali hazırda kullanılıyor. Çin bugüne kadar klinik testler tamamlanmadan halkına aşı vurulmasına izin verdiği için batılı sağlık otoriteleri tarafından yoğun bir şekilde eleştiriliyordu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/19/iecrop/reuters-asi_16_9_1605777859.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/simdilik-resmi-asimiz-belli-oldu-milyonlarca-doz-coronavac-geliyor-6131759/"]

[old_news_related_template title="İlk kez Türkiye'de tanı koyuldu: Testislerde ağrı corona belirtisi olabilir" desc="Corona virüsünde gün geçmiyor ki yeni bir belirti ortaya çıkmasın... İngiliz basını İstanbul'da yoğun testis ağrısı şikayetiyle hastaneye giden bir hastada corona virüsü çıktığını, vakanın bu belirtiyle tanı koyulan ilk örnek olduğunu yazdı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/19/iecrop/testis-agri-shutter_16_9_1605765088.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/ilk-kez-turkiyede-tani-koyuldu-testislerde-agri-corona-belirtisi-olabilir-6131476/"]